Elkezdődött a rácvárosi óvoda százmilliós építése

2013. november 8., péntek 11:30

racvaros400-1383906427.jpgMegkezdődött a Mecsekaljai Óvoda és Általános Iskola Rácvárosi Óvoda intézményegységének felújítása. A 120 millió forintos átépítést várhatóan jövő nyárra fejezik be, ősztől már várja a gyerekeket Pécs egyik legmodernebb intézménye.

Csaknem 120 millió forintot nyert Pécs a rácvárosi óvoda teljes felújítására, illetve átépítésére. A projekt során több férőhelye lesz az egyébként rendkívül népszerű intézménynek, új szárnyat is építenek majd, de új csoportszobák, öltözők, mosdók is lesznek majd az épületben, emellett beépítik a tetőteret is.

 

A felújítás elkezdődött, várhatóan jövő nyárra fejezi be a munkákat a kivitelező - mondta Egry Dóra, a sikeres pályázatot készítő Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. fejlesztési igazgatója.

hirdetés

 

Az építési munkák mellett az óvoda mindennapos működéséhez szükséges eszközöket is beszereznek, felújítják az udvart, és lesz parkoló is. Orvosi szobát is kialakítanak a megújuló óvodában, ahol a gyerekeket nyugodt körülmények között lehet vizsgálni.

 

racvaros1-1383906499.jpg

 

- A pécsi gyerekeknek legalább olyan szintű körülményeket akartunk biztosítani, mint szerencsésebb fővárosi társaiknak. Hiszen a pécsi gyerekek is megérdemlik, hogy a lehető legjobb feltételek mellett lehessenek óvodások - mondja Hoppál Péter, a város Oktatási Bizottságának elnöke.

 

Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere szerint Patacs egy folyamatosan fejlődő városrész, ahol egyre több család él. A város pedig azt szeretné, hogy ezeknek a kisgyermekes családoknak olyan közeli óvodájuk lehessen, ahol a szülők tudják, hogy gyermekeik a legjobb kezekben vannak és a legmodernebb, legbiztonságosabb körülmények között.

 

Hoppál Péter hozzátette még, Pécs nem hagyja abba az óvoda-, illetve iskolafelújítási programját, a jövőben is folyamatosan fejlesztik majd ezeket az épületeket.

 

Forrás: Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

racvaros3-1383906565.jpg

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. december 29. - Mintegy 800 millió forintot nyert Pécs a kelet-nyugati irányú közösségi közlekedési tengelyének megvalósítására - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

Pécs, 2014. november 14. - Az új uniós agrártámogatási rendszer feltételeiről, valamint a magyar agráriumban hamarosan egyre nagyobb problémát jelentő generációváltásról tartottak konferenciát Pécsen. A K&H agrárszakmai estek előadás- és konzultációsorozat keretében dr. Vásáry Miklós, a Földművelésügyi Minisztérium Agrárközgazdasági Főosztályának EU referense, Lakics Péter, a Lakics Gépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója, Kürti Tamás, a Kürt Zrt. alelnöke, valamint Hegyi Ádám, a KBC Securities vállalati pénzügyi tanácsadási területének igazgatója tartott előadást.

01-dsci2822a-1373902192.jpg

Harminchatodik alkalommal rendezett német nemzetiségi olvasótábort a pécsi „Könyvvel Anyanyelvünkért” Alapítvány. Nyaralva ismerkedtek a résztvevők a hazai németség történetével, hagyományaival, kézművességével, dalaival, táncaival, irodalmával, napjaink kisebbségi életével.