Elkerüli Pécset az M60-as forgalma

2015. augusztus 1., szombat 07:00

m60-meghosszabbitva-felhajto400-1438399998.jpgBudapest-Pécs, 2015. augusztus 1. - Elkészült az M60 gyorsforgalmi út meghosszabbított szakasza, így péntek délutántól az autósforgalom elkerülheti Pécset - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A társaság az MTI-nek kifejtette, hogy az M60 autópályát az 58 sz. főúti csomóponttól kezdve 1,8 kilométerrel meghosszabbították, így az M60-ról Szentlőrinc, Szigetvár és Barcs irányába továbbhaladó járműforgalom nem halad már át a kertvároson és a belvároson.

 

Az útszakasz az M60 autópályától 1 kilométer hosszban kétszer két forgalmi sávon, majd a Kökényi út végénél, azaz az utolsó 800 méteren kétszer egy forgalmi sávon épült ki. A Kökényi úton új körforgalmi csomópontot alakítottak ki - írta a társaság.

hirdetés

 

A kivitelezést az EuroAszfalt Kft., valamint a Soltút Kft. végezte, nettó mintegy 3,27 milliárd forint értékben. A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával valósult meg - olvasható a közleményben.

 

Nem kell fizetni az M60-as új szakaszán

 

A nemzeti fejlesztési miniszter még július közepén módosította a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról szóló korábbi rendeletet. A kizárólag az e-matricás, vagyis az időtartamhoz kötött használati díjas (HD) rendszer szabályait érintő jogszabály-módosítás szerint nem kell díjat fizetni az M60-as autópályának a Pécs délnyugati elkerülő szakaszán az 58. és az 5826. számú utak között.

 

A módosítás értelmében egyébként ingyenessé vált az M43-as autópályának a makói csomópont és az országhatár közötti szakasza is. A rendelet szerint az M85-ös autóút és az M43-as autópályának a makói csomópont és az országhatár közötti szakasza viszont a jövő év január elsejével lekerül a nem fizetős listáról.

 

Forrás: MTI, MTI-fotó: Sóki Tamás

 

m60-meghosszabbitva-1438400957.jpg

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. augusztus 20. - A Tettye Forrásház Zrt. szakemberei a Jurisics Miklós utcában folytatják az ivóvízhálózat rekonstrukcióját. A korszerűsítési munkát - amelynek összértéke meghaladja a 20 millió forintot - augusztus 22-én kezdik meg.

A pécsi önkormányzat abban bízik, hogy a magasház jelenlegi tulajdonosa eleget tesz a kormányhivatal határozatának, és a szükséges forrás megszerzésével határidőre lebontatja a több mint két évtizede lakatlan épületet - tájékoztatta a polgármesteri kabinetiroda az MTI-t.

Pécs, 2017. január 3. - Januárban megindul a pécsi Misina-tetőn található tévétorony és környékének fejlesztését célzó - félmilliárd forintos - beruházás kivitelezésének közbeszerzési eljárása - közölte az MTI érdeklődésére a város önkormányzata.