Elfogultságot jelentett a Pécsi Járásbíróság Ny. Zoltán ügyében

2013. július 5., péntek 15:19

nyerges1-1373031500.jpg

Elfogultságot jelentett be a Pécsi Járásbíróság, így már biztos, hogy nem a baranyai megyeszékhelyen tárgyalják majd Ny. Zoltán, Páva Zsolt, Pécs polgármestere lányának támadója büntetőperét.

Hajdu István, a bíróság elnöke elmondta, a Pécsi Törvényszék jelöli majd ki az eljárós bíróságot. A Pécsi Járásbíróság azért jelentett be elfogultságot, mert a megtámadott lány édesanyja Pécsett bíróként dolgozik.

Mivel a megyében működő további járásbíróságok egyelőre nem jelentettek be elfogultságot, ezért elképzelhető, hogy ezek valamelyikén tárgyalják majd az ügyet, amennyiben mégis élnének ezzel a lehetőséggel, akkor más megyében kerül sor az eljárásra.

hirdetés

 

A bíróság négy bűncselekmény elkövetésével vádolja Ny. Zoltánt, melyeket még nem hoztak nyilvánosságra, a kifosztáson kívül.

A lány sérülései alapján a férfit súlyos testi sértéssel is megvádolták, azonban azt nem tudni, hogy történt-e szemérem elleni erőszak vagy erőszakos közösülés.

Még az is lehetséges, hogy az ügyben zárt tárgyalást tartanak majd,  mert nem akarják, hogy ország-világ hallja, mit tett Ny. Zoltán a fiatal lánnyal, az áldozat védelmében.

 

A vádirat megérkezett a Pécsi Törvényszékre, ahonnan elfogultság miatt egy másik megyébe helyezik majd át az ügyet. A pécsi büntető ügyekkel foglalkozó bírókat a napokban egyenként írásban nyilatkoztatják, hogy vállalják-e az ügyet. Várhatóan többen azért fognak nemet mondani, mert jó viszonyt ápolnak a lány édesanyjával, aki a Pécsi Törvényszék bírája. 

 

Kapcsolódó cikkek

foto3-1374932321.jpgA K&H gyógyvarázs program 2013-ban ünnepli 10 éves fennállását. Idén a zsűri 11 intézményt választott ki a 20 millió forintos pályázati támogatásra, amely 12 000 beteg gyermek gyorsabb gyógyulását segíti. A pályázat jóvoltából Baranyában a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikájának Sebészeti Osztálya, a Visszatérés Alapítvány közel másfél millió forintot, a szigetvári mentőállomás pedig több mint 800 000 forintot fordíthat eszközbeszerzésre.

Leonardo lova ezzel csatlakozik a „Ragyogjon kékben” világméretű kampányhoz. 

Pécs, 2015. június 25. - Csapadékcsatorna-fejlesztés kezdődik a Pécs helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése tárgyú DDOP-projektben érintett környékeken. A munkálatok elsőként a Kopács és a Laskó utcában indulnak.