Életfogytiglant kapott P. László

2013. április 5., péntek 21:41

20130220-aktualis-p-laszlo-megszolalt-bandy-1365190927.jpg

A bíró ítéletet hirdetett: „Eddig volt és nincs tovább”

Megszületett az ítélet a pécsi rendőrpszichológus lány meggyilkolásának ügyében pénteken a Pécsi Törvényszéken.
P. László rezzenéstelen arccal hallgatta végig az elsőfokú ítéletet, mely szerint életfogytiglani szabadságvesztés vár rá.
A bíró másfél órán át indokolta az ítéletet.


„Nem adhatunk újabb és újabb esélyt, a társadalom normáit életvitelszerűen, lábbal tipró, aljas ösztönének kielégítésére az emberi életet is semmibe vevő bűnözőnek.
Péntek László, eddig volt és nincs tovább.”

hirdetés

 

 

Az indoklás ismertetése után megkérdezte a vádlottat, hogy megértette-e a bíróság döntését, aki erre  grimaszolt, majd annyit felelt, fellebbezni fog az ítélet ellen, enyhébb büntetés reményében.

 

A bíróság jelenlegi álláspontja:

-P. László semmilyen ismeretségben nem állt Bándy Katával, minden erre vonatkozó állítása hamisnak bizonyult a bizonyítási eljárás során
-A lányt az utcán látta majd szólította meg, megerőszakolta és eközben a táskája szíjával fojtotta meg.

 

„Hogy miért ment Bándy Kata gyalog és nem taxival? Számtalan ilyen eset van, a mai nap is egy szomorú példát hozott erre”-utalt a bíró a pécsi polgármester épp a tárgyalás napján megtámadott lányára.

 

 

A bíró egyébként a rendőrök gyors munkáját is dicsérte, mellyel kézre kerítették a gyilkost.

Az ítélet tényleges életfogytiglani fegyházbüntetés, a közügyektől való eltiltás 10 évre és a perköltség megfizetése.

P. László édesanyja a tárgyalás után sírva nyilatkozott, szerinte fia megérdemli a büntetést, de nem ennyit.
Ha másodfokon is elfogadják a mostani ítéletet, a gyilkos soha többé nem jöhet ki a börtönből.
Még ebben az évben meglesz a jogerős ítélet.

Kapcsolódó cikkek

nezzunk-egyutt-a-tukorbe400-1410374450.jpgPécs, 2014. szeptember 11. - Az őszi csúcsforgalomban is lehet bosszúságok, állandó zsúfoltság nélkül, ugyanakkor gyorsabban buszozni. Ehhez azonban az utasok segítségét is kéri a pécsi „Nézzünk Együtt a Tükörbe” (NET) program.

daindol-tuz-20140107-1-400-1389208533.jpgEgy kétszintes, százhúsz négyzetméteres családi ház gyulladt ki kedden este Pécs-Mecsekoldalban.

babine-pecs-20130814-1376847174.jpgA megyében dolgozó védőnőknek, a társhatóságoknak és a védőnői ellátást fenntartó önkormányzatoknak tartott szakmai tájékoztatót a Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsen. Az augusztus 14-i rendezvényt Bábiné Szottfried Gabriella, a védőnői hálózat megújításáért felelős miniszteri biztos országjárásának egyik állomásaként rendezték meg.