Duna projekt DÉDU-1: két év hiba nélkül

2015. január 30., péntek 06:05

Budapest-Pécs, 2014. január 30. - Problémamentes jótállási időszak zárult le a Duna projekt DÉDU-1-es projektelemében 2014. december 31-én. A beruházás keretében a területen megvalósult árvízvédelmi fejlesztési munkák - mint a rézsű- és tereprendezés, koronaburkolat kiépítése, illetve felújítása - két éve, 2012. december 31-én fejeződtek be.

A megvalósult fejlesztések elsődleges célja az érintett településeken élő lakosok árvízi biztonságának növelése. A 11 projektelem közül - az eredetileg tervezett határidők betartásával - elsőként Dél-Dunántúlon fejeződtek be a beruházás keretében zajló, uniós forrásból megvalósuló munkálatok, és itt zárult le elsőként a jótállási időszak is.

hirdetés

 

Ez azt jelenti, hogy a fejlesztett töltésszakaszon a szakemberek a garanciális időszakban nem tapasztaltak hibákat, így a projektelem keretében megvalósult szakaszok maradéktalanul ellátják feladatukat, melyet a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság üzemeltet a továbbiakban is.

 

Forrás: Országos Vízügyi Főigazgatóság

 

dedu-1-600-1422487409.jpg

Kapcsolódó cikkek

A téli időjárási viszonyokra felkészülés jegyében minden baranyai tűzoltóság járművezetője soron kívüli vezetéstechnikai tréningen vesz részt.

Pécs, 2016. június 13. - A pécsi közösségi közlekedés teljes bérlet- és menetjegypalettája is megvásárolható mától a vonatjegyek mellett a baranyai megyeszékhely vasútállomásának utascentrumában.

Pécs, 2015. november 1. - Ha egy gyermek elveszíti szüleit, őt árvának nevezzük. Ha egy házastárs elveszíti férjét vagy feleségét, özvegynek hívjuk. Ha egy szülő elveszíti gyermekét, arra nincsen szavunk. Szavakkal nem tudjuk kifejezni a veszteséget, ám mint minden évben, a Szemem Fénye Alapítvány idén is közös megemlékezést tart. Mindenszentek napján, november 1-jén 17 órakor, az Örök Gyermek Emlékműnél az alapítvány közös gyertyagyújtásra várja a gyászoló sorstársakat.