Dóri Ház: adománygyűjtő járat indul Veszprém megyébe

2013. augusztus 4., vasárnap 16:24

adomany1-szemem-fenye-1375626702.jpgAz ingyenesen igénybe vehető pécsi gyermekhospice ház működését adományok értékesítésével is biztosítja a Szemem Fénye Alapítvány. Adománygyűjtő járatuk augusztus 8-án a Veszprém megyei Halimbára megy. Örömmel fogadják ezen a napon a Pécs-Siófok-Veszprém-Ajka-Halimba útvonal mentén élők felajánlásait is.

A pécsi Szemem Fénye Alapítvány munkáját régóta figyelemmel kísérik a halimbaiak és Némethné Cseh Andrea ötlete alapján, öntevékeny módon időről-időre adományokat gyűjtenek nekik. Pécsi központjukba ezúttal kisáruszállítójukkal hozzák el a halimbai adományokat, s a hatékony szállítás érdekében örömmel fogadják az útirányuk mentén élők felajánlásait.

hirdetés

 

Az alapítványhoz beérkező adományokat négy Charity Shopban árulják. Az, aki a pécsi (Király utca 49.), sellyei (Mátyás király utca 54.), barcsi (Bajcsy-Zs. u. 105/2.) és dombóvári (Hunyadi tér 30-32.) üzletek valamelyikében vásárol, egyúttal az ország első gyermekhospice házának működtetését segíti.

 

A nagyobb méretű, vagy jelentős mennyiségű, továbbá a Pécstől távoli helyekről felajánlott adományok szállítását gyűjtőjárata segítségével oldja meg az alapítvány. Az ilyen jellegű felajánlások esetén a szállítás pontos idejét - a gazdaságos lebonyolítás miatt - előre egyeztetik az adományozókkal.

 

Augusztus 8-án, csütörtökön az adománygyűjtő járat Pécsről indulva a Siófok-Veszprém-Ajka útvonalon érkezik Halimbára. A gépkocsi ezen a napon el tud jutni az útvonal mentén lakókhoz is. A Szemem Fénye Alapítvány ezúton is kéri, hogy jelezzék feléjük, ha adományt adnának át nekik az út során. Felajánlásaikat a gyerekek nevében előre is köszönik.

 

Elérhetőségeik: telefonon: (72) 251-532, (30) 259-2840, emailen: [email protected].

Forrás: www.szememfenye.hu

Kapcsolódó cikkek

svabszepseg2011a-1376908290.jpgIdén ősszel már a hetedik Országos Sváb Szépségversenynek ad otthont a Baranya megyei Szederkény. A szeptember 21-i megmérettetésre szeptember 9-éig várják a jelentkezéseket - derül ki a szederkeny.hu oldalról.

koccintas2013-1376776209.jpgKét éve Pécs lett a legkedveltebb magyar borvidéki nagyváros. Tavaly Szekszárd nyerte el ezt a címet, amelyet a szervezők szándéka szerint Pécs idén visszavesz. Az országos „Koccintás” verseny pécsi eseményét ezúttal új helyszínen rendezik meg, és újult erőkre számítanak.

A Dél-dunántúli régióban elsőként, hiánypótló szolgáltatásként, az SNI családi napközi létrehozásával, a Kisgyermek Szociális Intézmények újabb lépést tehet a szolgáltatási szemléletű, egyedi igényekre és szükségletekre is választ adó, gyermek és családbarát szolgáltatási struktúra kialakítása felé; segítséget nyújtva azoknak a családoknak is, akik (jelenleg) normál bölcsődei csoportba nem integrálható SNI kisgyermeket nevelnek.