Dohánybolt-rablás Pécsen, kézigránát egy baranyai faluban

2013. július 17., szerda 19:35

Két rendőrségi vonatkozású hír a ma délután terméséből: Egy pécsi nemzeti dohánybolt az első az ilyen jellegű baranyai üzletek sorában, amelynek nyilvánosságra hozták a kirablását. Gyerekek találtak tegnap kézigránátot a Szigetvárhoz közeli Patapoklosiban.

Először raboltak ki nemzeti dohányboltot Baranyában

 

A bama.hu arról értesült, hogy a pécsi belvárosban néhány napja betörtek egy nemzeti dohányboltba. A rendőrség közlése szerint a lopással közel félmillió forintos kárt okoztak az elkövetők. Bővebben a hírforrás portálon, a bama.hu-n.

hirdetés

 

Kézigránátot talált két gyerek Patapoklosiban

 

A Szigetvári Rendőrkapitányság ügyeletére július 16-án a délutáni órákban érkezett telefonos bejelentés, hogy egy patapoklosi lakóház melléképületének tetőterében az ott játszó gyerekek egy 15 cm hosszú és 10 cm átmérőjű robbanószerkezetet találtak, amelyet kivittek az utcára. A szigetvári járőrök azonnal a helyszínre mentek, hogy biztosítsák a területet. A Honvédség tűzszerészei a robbanószerkezetről megállapították, hogy az egy működőképes, II. világháborús jugoszláv gyártmányú M35-ös kézigránát. A történet jó véget ért, ugyanis a honvédségi szakemberek a helyszínen hatástalanították a szerkezetet. Forrás: police.hu/Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó cikkek

Kaposvár, 2013. október 2. - A nyilvánosság kizárásával szerdán megkezdődött az április 5-én megtámadott pécsi egyetemista lány támadójának pere a Kaposvári Járásbíróságon. Zárt tárgyalást rendeltek el.

poszt-1370267892.jpg

A korábbi évekhez hasonlóan elsöprő népszerűségnek örvend a POSZT. A jegyek döntő része elfogyott, a verseny- és a kiemelt off-programok közül már csak néhányra kaphatók belépők. Országszerte nagy az érdeklődés az előadások iránt.

szureti-felvonulas-1411844076.jpg

Ragaszkodjunk a hagyományokhoz! A jól bevált szüreti recept idén is Villányba csábít, hogy a tekergőző pincesorok között találjunk kedvenc borainkra, na és persze egymásra. A szervezők minden eddiginél nagyobb számú borászkiállítót ígérnek október első hétvégéjén, és, hogy a mulatozásnak semmi ne szabjon gátat, gondoltak a közlekedésre is. Íme a programok.