Denevér-lógás túrákkal, koncertekkel, gyűrűzéssel

2016. szeptember 4., vasárnap 07:00

denever400-1472905970.jpg

Pécs-Abaliget, 2016. szeptember 4. - Szakvezetéses barlangtúra, koncertek és denevérgyűrűzés is várja az érdeklődőket az I. Abaligeti denevér-lógás elnevezésű rendezvényen szeptember 10-én.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályának Vadonleső Programja szervezésében megvalósuló rendezvényen a gyerekek játékos tárlatvezetéssel tekinthetik meg a Denevérmúzeumot, lesz szakvezetéses túra a Denevér tanösvényen, a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat a barlangok világába vezeti be az érdeklődőket - közölte a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság az MTI-vel.

hirdetés

 

Óránként szakvezetések indulnak az Abaligeti-barlangban, Szász János állati kísérletekkel, Galkó Balázs denevéres mesékkel, a MikroBe zenekar, Kardos-Horváth János és a Hahó zenekar koncerttel szórakoztatja a közönséget az Abaligeti-barlang előtti téren.

 

Emellett élménybeszámolós barlangi klipbemutató, barlangos témájú ismeretterjesztő kiállítás, denevéres játékok, denevérgyűrűzés bemutató, 3D diavetítés és előadás is szerepel a programok között.

 

A programokon való részvétel ingyenes, az Abaligeti-barlang és a Denevérmúzeum 50 százalékos kedvezménnyel látogatható.

 

Az esti programokhoz ajánlott a hosszú, zárt ruha, a barlang állandó hőmérséklete 10-12 Celsius-fok.

 

Forrás: MTI, bővebben: ddnp.hu és facebook.com

Kapcsolódó cikkek

A téli időjárási viszonyokra felkészülés jegyében minden baranyai tűzoltóság járművezetője soron kívüli vezetéstechnikai tréningen vesz részt.

ddc-zoldalternativanap7-400-1460755115.jpg

Beremend, 2016. április 16. - A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) a cementgyárak korszerű technológiájának és a fenntartható fejlődésben vállalt szerepük bemutatására Zöld Alternatíva néven csapatversenyt hirdetett.

A Fidesz javaslatára, politikai vitákon felül kezeli minden párt Pécs közbiztonságának növelését.