Csapadékvíz-problémák nélkül a kritikus helyek

2015. október 21., szerda 06:00

Pécs, 2015. október 21. - Megoldódott a csapadékvíz-elvezetés Pécs vízvédelmi szempontból legkritikusabbnak tartott részein annak az 517 millió forintos beruházásnak köszönhetően, amely a napokban fejeződött be a városban.

Az önkormányzat a helyi vízvédelmi rendszer fejlesztéséről szóló keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az európai uniós pályázati támogatást élvező munkálatok keretében tavasz óta 15 kilométer hosszan újítottak fel és építettek csapadékcsatornát, a város több pontján végezték el különböző vízfolyások mederkotrását, árkok tisztítását, medrek, hordalékfogók, partfalak kialakítását.

hirdetés

 

A kivitelezésnek köszönhetően 130 hektár terület vízvédelme vált biztosítottá - tették hozzá.

 

Az önkormányzat Girán János fideszes alpolgármestert idézve rámutatott: Pécsen jelenleg is több, a csapadékcsatorna-hálózat fejlesztéséhez kapcsolódó munka van folyamatban, s a városvezetés 2020-ig további mintegy 300 millió forintos fejlesztést tervez a rendszer további korszerűsítése, bővítése érdekében.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. április 20. - A baranyai megyeszékhely önkormányzata újabb jelentős lépéseket tesz a város csapadékcsatorna-rendszerének korszerűsítése és a Mecsekről hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékvíz megfelelő kezelése érdekében.

Pécs, 2013. szeptember 21. - Az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnöke szerint szükség van egy olyan művészi életpályamodell kidolgozására, amely garantálhatja a kimagasló tehetségű művészek hosszú távú megélhetését.

a-vizosvenyt-probaljak-az-ovisok-a-terrariumban400-1395353647.jpgPécs, 2014. március 21. - Hagyományosan színes programmal köszönti idén is a víz világnapját a Tettye Forrásház Zrt. együttműködve társszervezetekkel, civilekkel. A szolgáltató a 2014-es nemzetközi akciónap tematikájára fókuszálva a víz és energia szoros kapcsolatát igyekszik tudatosítani a fiatalabb generáció bevonásával, óvodásoktól a középiskolásokig.