Csapadékcsatorna-fejlesztés újabb helyszíneken

2015. július 2., csütörtök 07:05

Pécs, 2015. július 2. - Az Ágoston téren és Hirden is megindulnak a csapadékcsatorna-rendszer fejlesztésének kivitelezési munkái. A júliusi ütemben nemcsak folytatódik a csatornahálózat fejlesztése, hanem megkezdődik a hordalékfogók cseréje is.

A kivitelezési munkákat a BBSZ Vízrendezés Konzorcium a következő helyszíneken a következő ütemezés szerint hajtja végre:

 

1. Ágoston tér

 

Az Ágoston téren a legnagyobb feladat megoldani, hogy a felszínen hömpölygő nagy mennyiségű víz bejusson a már kiépített megfelelő keresztmetszetű, mély vezetésű, zárt csapadékcsatornába. Jelenleg ez a befogadók mérete és a hegyről érkező hordalék miatt nem lehetséges. A felújítás keretén belül a Zöldfa utcai kereszteződésnél, a Tettye utcai csomópontban, a Kálvária utcában, a Dr. Majorossy Imre utca, a Vincze utca és az Anna utcai kereszteződésekben, továbbá az Ágoston téren a víznyelőaknákat átépítik és bővítik, a kivitelezés során összesen ötven műtárgyat építenek be.

 

A tényleges munkálatok megkezdésére 2015. július 7. után kerülhet sor a következő ütemezésben:

  • Szentágothai János sétány-Tettye utca kereszteződés: I. ütem: érintett házszámok: Szentágothai sétány 38/A, 42/A, 43/A, 44/A, 45A, Tettye utca 48/B: 2015. július 7-16. * II. ütem: érintett házszámok: Szentágothai sétány 43/B, 44/B, 45/B, 47/A, Tettye utca 48/A.: 2015. július 17-28.
  • Ágoston tér, Vincze utca: 2015. július 29. - augusztus 7.
  • Zöldfa utca (érintett házszámok: 50/A, 50/B), Anna utca  (érintett házszám: 37/A): 2015. augusztus 10-19.
  • Dr. Majorossy Imre utca (Ágoston tér feletti szakasza) 2015. augusztus 20-28.

Az Ágoston téren a munkálatok sávszűkítéssel, tereléssel és forgalomkorlátozással járnak. A kivitelezés során forgalomkorlátozásra, sebességkorlátozásra, útszűkületre minden helyszínen számítania kell a lakosoknak. Utcalezárásra csak a Zöldfa és a Dr. Majorossy Imre utcáknál kerül sor.

hirdetés

 

A munkálatok várható befejezése 2015. augusztus 28.

 

2. Hird, Zámor utca

 

A kivitelezés során kotrással rendezik a Zámor utcában található nyílt árkot, és befogadót építenek. A munkálatok során a kivitelező az árok vonalában a vízelvezetés miatt átfúr a 6-os főút alatt.

 

A tényleges munkálatok megkezdésére a munkaterület átadás-átvétele után kerül sor, várhatóan 2015. július 13-án.

A kivitelezés során a lakosok forgalomkorlátozásra számíthatnak a Zámor utcában. A tervek szerint a 6-os főút alatti átfúrás nem von maga után forgalomkorlátozást.

 

A munkálatok várhatóan 2015. augusztus 18-án fejeződnek be.

 

3. Hordalékfogók

 

A Mecsekről lezúduló csapadék okozta károk csökkentése érdekében kerül sor a város kritikus pontjain a meglévő hordalékfogók cseréjére, újak beépítésére. Az első ütemben a következő helyszíneken kezdődik meg a hordalékfogók fejlesztése:

  • Május 1. utca: az utca északi végpontjánál lévő hordalékfogó cseréje 2015. július 14-24. között történik meg.
  • Vöröskereszt utca: A munkálatok az utca Felsővámház utca felőli, déli részén zajlanak, a lakosoknak félpályás útlezárásra kell számítaniuk a kivitelezés során, 2015. július 14-24. között.
  • Ady Endre utca: A munkálatokra az Ady Endre és a Losonc utcai vízfolyásnál kell számítani 2015. július 15. és augusztus 7. között. A kivitelezés forgalomkorlátozással nem jár.
  • Dugonics utca: A munkálatokra az utca Felsővámház utca felőli déli részén kell számítani, a lakosoknak az utca déli (Felsővámház utca felőli) teljes útlezárására kell számítaniuk a kivitelezés során, 2015. július 15. és augusztus 7. között.
  • Irma utca: A kivitelezés az Irma utca déli részét és a Böck János utca északi részét érinti, a lakosoknak forgalomkorlátozásra, sávlezárásra kell számítaniuk 2015. július 22. és augusztus 14. között.
  • Hunyadi János utca: Az utcában két helyszínen dolgoznak majd a kivitelezők. Hordalékfogókat építenek ki az utcai északi részén, a Pálos templom alatt mindkét oldalon, valamint az utca déli részén, az alagút fölött, szintén mindkét oldalon. A kivitelezés során sávlezárásra, forgalomkorlátozásra kell a pécsieknek számítaniuk 2015. július 22. és augusztus 14. között.

A hordalékfogók kivitelezésének első üteme várhatóan 2015. augusztus 14-én zárul.

 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint beruházó, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt., mint menedzsmentszervezet és a kivitelező Szedibau Építőipari Kft. és a B-build Építőipari Kft. is a lakók és az érintett területen közlekedők türelmét és megértését kéri a beruházás megvalósulása során.

A DDOP-5.1.5/B-11-2011-0045 kódszámú, Pécs helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése II. című projekt az Európai Unió és a Magyar Állam finanszírozásával valósul meg.

 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

További híreink a témában:

Kapcsolódó cikkek

napelemek400-1443117025.jpgPécs, 2015. szeptember 25. - Közép-Európa egyik legnagyobb, 7 megawatt teljesítményű naperőműve épül meg Pécsett, a december közepére megvalósuló beruházás 3,5 milliárd forintba kerül - jelentette be Csizi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Pécs, 2014. június 7. - Páva Zsolt jelenlegi fideszes városvezetőt indítja az őszi önkormányzati választásokon a Fidesz pécsi szervezete polgármesterjelöltként. A párt meghatározta az egyéni jelöltek személyét is - jelentette be Hoppál Péter városi elnök tegnap a baranyai megyeszékhelyen.

kerekpartura400-1394125221.jpgPécs, 2014. március 6. - Dél-Baranya kerékpáros turizmusának fellendítését szolgálja az a 400 millió forintos beruházás, amelynek támogatási szerződését Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Sitányi László, a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője írt alá.