Brit nagykövet: erősíteni kell a magyar-brit gazdasági kapcsolatokat

2014. szeptember 18., csütörtök 06:00

Pécs, 2014. szeptember 18. - Minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy a hazai és a brit gazdasági szereplők a jövőben hatékonyabban tudjanak együttműködni, és kölcsönösen erősítsék kapcsolataikat - jelentette ki Nagy-Britannia magyarországi nagykövete tegnap Pécsen.

Jonathan Knott azt követően beszélt minderről, hogy a baranyai megyeszékhelyen kezdte meg országos körútját, amelynek során helyi gazdasági szereplőket, önkormányzatokat keres fel a két ország gazdasági kapcsolatainak élénkítése céljából. A nagykövet szerdán Páva Zsolt polgármesterrel és helyi gazdasági szereplőkkel, valamint a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara vezetőivel folytatott tárgyalásokat.

 

hirdetés

Rámutatott: mivel a nagyobb nyugat-európai országok közül az Egyesült Királyság, közép-európai versenytársai közül pedig Magyarország a leggyorsabban fejlődő gazdaság, minden lehetőséget meg kell ragadni a kapcsolatok fellendítésére, azért, hogy kölcsönösen növekedjen a befektetések, beruházások száma a jövőben a két országban.

 

Kiemelte: Magyarország és Nagy-Britannia elsősorban az autóipar, az energiaszolgáltatás, a kiskereskedelem és a pénzügyi szolgáltatások terén tudja a jövőben mélyíteni kapcsolatait. Ezt az ügyet személyesen úgy kívánja szolgálni, hogy minden nagyobb vidéki városban feltérképezi a befektetési lehetőségeket, egyben a helyi gazdaság szereplőinek az iparkamarákon keresztül beszámol, milyen területeken érdemes az Egyesült Királyságban megjelenni magyar cégeknek - tette hozzá.

 

Páva Zsolt arról szólt, hogy jelenleg is több brit vállalat fektet be a baranyai megyeszékhelyen, azonban szükség van a kapcsolatok további mélyítésére. Beszámolt arról, hogy a British American Tobacco a minap nyitotta meg második dohánygyárát Pécsett, ez a tény pedig referenciaértékű üzenettel bír a brit befektetők számára arról, hogy érdemes beruházásokat indítani Magyarországon.

 

A városvezető hozzátette: egy olyan listát állítottak össze Jonathan Knott számára, amely tartalmazza a brit gazdasági kapcsolatokban érdekeltté tehető pécsi cégek bemutatását, elérhetőségeit.

 

A nagykövet az MTI érdeklődésére elmondta, pécsi látogatását követően 2-3 havonta más és más magyar nagyvárosba látogat el, hogy hasonló tárgyalásokat folytasson.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

marci-1355656941.jpg

Hitlerbajszos, „Heil Marcis” plakátokkal fogadták a tüntetők szombat este a Pécsre érkező Gyöngyösi Mártont. A jobbikos politikus egy lakossági fórumra jött, aminek hallgatósága nem haladta meg az odakint tüntető hatvanfős csoport létszámát. A rendezvény nyögvenyelősen indult a kintről beszivárgó „Jobbik oszolj!” és „Nácik haza!” skandálások mellett. A nem kívánt vendég azonban mégis lelkiismeretesen leadta az EU-ellenes és iráni propagandát.

Az éjféli miséről tartott hazafelé az az idős hölgy, akit házának kapujában támadott meg ismeretlen tettes.

A rendőrség nyomoz.

hm20150114-402-1435683502.jpg

Négy évet töltött a Zsolnay Negyed ügyvezetőjeként, kedden fogadta el a közgyűlés nyugdíjba vonulásának igényét.