Bérmegállapodás a Tüke Busznál

2016. március 9., szerda 06:05

Pécs, 2016. március 9. - Sikeresek voltak a szakszervezet bértárgyalásai a Tüke Busznál. A buszvezetők alapórabérét és hűségpénzét is emelték, egyben megegyeztek több évre szóló, inflációhoz kötött bérfejlesztésben is.

Hétfőn délután megállapodott a pécsi Tüke Busz Zrt. vezetése és a cég mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet (FDSZ) a buszvezetők béremeléséről.
Hofekker Ferenc, az FDSZ elnöke elmondta: a gépkocsivezetők alapórabére 3, a ledolgozott évek után járó hűségpénz pedig több mint 20 százalékkal emelkedik.

 

- Ez átlagban megközelíti a bruttó 6 százalékos béremelést - emelte ki Hofekker Ferenc. - A megállapodásnak köszönhetően minden sofőr fizetése növekszik, ám kiemelten dotálja a régebb óta a cégnél dolgozó szakembereket.

hirdetés

 

Hétfőn megegyezés született többek között egy tisztességes, inflációhoz kötött hosszabb távú, kiszámítható béremelésről is. Az elnök a szakszervezet egyértelmű sikereként értékelte a hétfői megállapodást, amire több mint egy éve vártak. Mint mondta: nem akartak többet, mint egy tisztességes béremelésről szóló ajánlatot, ezt hétfőn megkapták és el is fogadták.

 

- Rendkívül hálásak vagyunk az utasoknak és a tőlük az elmúlt időszakban érkezett pozitív visszajelzéseknek - utalt Hofekker a sztrájkkészültség és az éhségsztrájk hírének váratlanul pozitív fogadtatására. - Jól látszik, hogy hiába próbálták meg egyes önkormányzati lapok a sofőrök ellen hangolni a lakosság többi részét, az embereket nem lehet olcsó csúsztatásokkal félrevezetni. Nem értek el többet, mint hogy felszínen tartották a témát. Ám a pécsieknek az a rétege, amely rendszeresen utazik helyi járatú buszokon pontosan tudja, hogy messze nem vagyunk túlfizetve, és a céljaink is ugyanazok: fenntartható tömegközlekedés, amelyet finanszírozni tud tartani a város, az utazóközönség, és amelyből a tapasztalt, jó szakemberek sem szökdösnek külföldre.

 

Az FDSZ a megegyezést követően visszavonta a sztrájkkészültséget. A szakszervezet elnöke leszögezte: természetesen ezt követően is ugyanilyen kitartóan dolgoznak a munkavállalók jogaiért, az utasokért és a fenntartható pécsi tömegközlekedésért.

 

Forrás: Független Demokratikus Szakszervezet

Kapcsolódó cikkek

kecske-1392744001.jpgPécs, 2014. február 18. - A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyelete riasztotta a Misina Mentőcsoport Egyesület tagjait tegnap, miután egy kecske tizenhét méter mély kútba esett a Harkányhoz közeli Diósviszlón.

ddc-zold-alternativa2016-400-1455683901.jpg

Beremend, 2016. február 17. - A cementgyárak csúcstechnológiájának és a fenntartható gazdálkodásban vállalt szerepük bemutatására Zöld Alternatíva néven csapatversenyt hirdetett a Duna-Dráva Cement.

Budapest-Sellye, 2014. október 9. - A K&H a hátrányos helyzetűekért program keretében meghirdetett pályázaton a Sellyei kistérség óvodái és általános iskolái is pályázhatnak eszközökre tornatermük felszereléséhez, intézményenként legfeljebb félmillió forint értékben.