Bérleti díj nélkül juthatnak üresen álló üzletekhez

2014. április 10., csütörtök 07:00

Pécs, 2014. április 10. - Bérleti díj megfizetése nélkül használhatnak civilek üresen álló belvárosi üzlethelyiségeket a baranyai megyeszékhelyen. A második alkalommal meghirdetett akciótól pezsgőbb életet, nagyobb forgalmat remél a városi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt.

Barna Béla, a Pécs Holding vezérigazgatója a Király utcában tartott tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Belváros újratöltve 2.0 program keretében újra pályázatot hirdetnek azon szervezeteknek, amelyek izgalmas, érdekes programokkal, eseményekkel színesebbé tennék a városközpontot, és vonzanák az érdeklődőket.

hirdetés

 

Az üzletek használatáért bérleti díjat nem, csak a működtetés költségeit kell fizetni, amely esélyt teremt a civileknek, hogy bemutatkozhassanak a nagyközönség előtt és ismertté váljanak - hangsúlyozta. Utalt rá, Pécs belvárosában mintegy húsz, a vagyonkezelő tulajdonában lévő üzlet áll üresen, amely a cég összes üzletének több mint tíz százaléka.

 

A 2012-ben első alkalommal kiírt pályázatnak köszönhetően tíz szervezet kapott lehetőséget üres üzlet használatára, közülük négy élt vele, így nyílhatott meg a baranyai megyeszékhely központjában a veteránautó- és retrotárgy-kiállítás, a pécsi animáció történetét bemutató tárlat, működhet egy kulturális egyesület, valamint a mozgássérültek problémáit bemutató szervezet - tette hozzá.

 

Sztojkovics Éva fideszes önkormányzati képviselő megjegyezte: a Belváros újratöltve 2.0 program az első lépés annak érdekében, hogy az emberek egy részét visszacsábítsák a bevásárlóközpontokból a belvárosba.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. június 21. - Keresztes László Lóránt pécsi önkormányzati képviselőt indítja polgármesterjelöltként a választásokon az LMP - közölte a párt baranyai szervezete az MTI-hez tegnap eljuttatott közleményében.

rendorseg2-1373394384.jpg

Kék hírek Pécsről, július 8-9.: késsel szerzett mobil egy buszfordulóban; a férj is beszállt az üldözésbe a bölcsinél; 13 macska és 2 kutya egy Corvin utcai lakásban; június végi kerékpáros baleset szemtanúit keresik.

Pécs, 2015. április 11. - Újabb területen folytatódnak április 13-án a pécsi ivóvízhálózat korszerűsítési munkálatai: hétfőn a József Attila utcában kezdik a rekonstrukciót a Tettye Forrásház szakemberei.