Beindult az iskola, a közbiztonság fontosabb, mint valaha

2013. szeptember 19., csütörtök 22:30

iskolakezdes1-1379622790.jpgAmikor a nyár után beindul a tanév, sok szülő fellélegzik. Ez az érzés azonban nem tart sokáig, hiszen a gyerekek biztonságára ilyenkor fokozottabban kell ügyelni, ami nem kis feladat. A régi időkben nem volt gond, az általános iskolások például egyedül is közlekedhettek, ma már ez szinte elképzelhetetlen. A szülők ilyenkor mit tehetnek? Néha nem kis kihívás a család logisztikáját menedzselni.

Az ember biztonságérzete általában szubjektív, sok minden befolyásolhatja, de azért döntően az objektív tények, a város közbiztonságának állapota az, ami alapján benyomásokat szerez. Ilyen például a közvetlen környezete, lakóhelye, munkahelye, közvilágítás, és azok az útvonalak közlekedési állapota is, amit a legtöbbet használ a mindennapjai során.

 

Pécsett is időszerű a közbiztonság javítása

hirdetés

 

Sajnos a pécsiek is elmondhatják, hogy a város közbiztonsága megérett a javításra. Egyes városrészekben nem csak éjszaka, de még nappal is veszélyes lehet egyedül közlekedni. Sajnos még mindig sok a ki nem világított park vagy nagyobb tér.


A bűnmegelőzéshez elengedhetetlenek a térfigyelő kamerák, vagy a járőrök fokozott jelenléte. Ezekhez azonban - nem újdonság - sok pénzre van szükség.

 

A város közbiztonságának javításáért viszont nem csak a rendőrség, hanem a városban élő emberek is tehetnek, hiszen a közbiztonság jó állapota mindannyiunk érdeke.

 

Jótékonysági koncert Pécs közbiztonságáért

 

Az októberben megrendezésre kerülő jótékonysági koncert kiváló lehetőség arra, hogy a lakosok együtt tegyenek a közbiztonságért. A Vidám Szimfonikus Zenekar koncertje színvonalas előadás, értékes időtöltés és nemes cél támogatása is egyben.

 

A koncert teljes bevétele Pécs Város Közbiztonsági Programjának támogatására kerül felajánlásra.

 

Tegyünk együtt Pécs közbiztonságáért!

 

vsz-koncert2-620-1379612427.jpg

Kapcsolódó cikkek

Este nyolc órakor riasztották a tűzoltókat a pécsi Páfrány utcába, ahol egy társasházi lakásban szúrós, kellemetlen szagot éreztek a lakók.

Páva Zsolt szerint a város erős, büszke lehet az elmúlt években elért sikereire. Pécs Város Napján az idei díszpolgári címet karnagy kapta - írja  szeptember 1-jei tudósításában a PécsMa.hu portál.

os-drava-program-latogatokozpont-fogadoepulet-latvanyterv-1383231664.jpgElhelyezték a több mint egymilliárd forintból épülő Ős-Dráva Ökoturisztikai Látogatóközpont és Bemutatóhely alapkövét a baranyai Szaporcán.