Beindult a Buszcsere program

2013. április 18., csütörtök 16:38

letoltes-1367187134.jpg

Mától elindult a pécsi buszcsere program – jelentette be Csizi Péter csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón. Az alpolgármester az első négy autóbuszt is megmutatta, de továbbiak is jönnek hamarosan. 

A politikus hangsúlyozta: ma mindenki világosan látja, hogy Pécsett a legfontosabb megoldásra váró probléma a közösségi közlekedés, amelyet szörnyű állapotban tudott átvenni az önkormányzat. Az egyik legnagyobb gond a buszok állapota, annyira elöregedtek  ugyanis, hogy folyamatosa javításra szorulnak. Emiatt pedig az utasok teljes joggal elégedetlenek, mert nem jutnak el munkába, iskolába, orvoshoz.

hirdetés

- Tetemes adósságot örököltünk – mondta Csizi Péter – de a szigorú gazdálkodásnak és az adósság-átvállalásnak köszönthetően lélegzetvételhez jutottunk. Úgy gondoljuk, most a közösségi közlekedés megújítása az egyik legfontosabb feladat. Ezért a mai napon elindítjuk a pécsi buszcserre programot.

Ennek érdekében első lépésként megállapodtunk Magyarország legnagyobb autóbusz-gyárával, a Kravtex-Kühne csoporttal, hogy buszokat gyárt Pécs számára. Első ütemben 10 darab autóbusz érkezik Pécsre, négy most, 6 további busz pedig már a gyártósoron van, körülbelül 1 hónap múlva tudják szállítani.

Csizi Péter hangsúlyozta, új korszak kezdődik mostantól a pécsi közösségi közlekedésben, magasabb színvonal és kényelem, valamint új szemlélet jellemzi majd.

- Az a célunk, hogy Pécsett legyenek a legmodernebb buszok. Azt biztosan megígérhetem, hogy Pécsé és a pécsieké maradnak mindig, soha nem szerezheti meg ezeket kétes off-shore cég – mondta Csizi Péter.

Kapcsolódó cikkek

Pécs-Baranya, 2014. augusztus 3. - A délutáni vihar által okozott károk miatt összesen 78 bejelentés érkezett a 105-ös segélyhívó telefonszámra, főként kidőlt fáknál, leszakadt ágaknál és elárasztott alagsoroknál volt szükség tűzoltói beavatkozásra. 49 esetben vonultak a tűzoltók a viharkárok felszámolására, 29 alkalommal a bejelentők megoldották a kialakult helyzetet - tájékoztatta portálunkat percekkel 21 óra után Kasza Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Pécs, 2014. június 21. - A Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség 60 órás akkreditált “Falusi vendéglátó” képzést hirdet Baranya és a horvátországi Baranja falusi szállásadói részére.

Pécs, 2014. december 16. - Összesen egymilliárd forintból, több mint 600 millió forintos EU-s támogatás felhasználásával épít biogáz üzemet Vajszlón az Ormánsági Zöldenergia Kft. - közölte a társaság ügyvezetője.