Baranyában elsőként Pécsett osztották ki az első cipősdobozokat

2013. december 18., szerda 11:40

Közel 100 dobozt adott át Pécsett a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola diákjainak Páva Zsolt polgármester, Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója, Weisz Fanni, Pécs Város Arca, Vujity Tvrtko, Pécs Jószolgálati nagykövete és Oszoli Dénes önkormányzati képviselő. A cipősdobozba csomagolt ajándékok értéke megközelíti a  300 ezer forintot.  

Az esemény házigazdája Vujity Tvrtko, Pécs Jószolgálati Nagykövete volt.  Páva Zsolt polgármester elmondta, évek óta dolgoznak azon, hogy Pécsett egyetlen gyermek se maradjon ajándék nélkül. Szenczy Sándor hangsúlyozta: Pécs a kezdetektől vezető partner a karácsonyi cipősdobozok összeállításában, s mint minden évben, idén is kiemelkedő számú, többezer cipősdoboz felajánlás érkezett.
Weisz Fanni, Pécs Város Arca saját példája alapján elmondta a gyerekeknek, hogy a hátrányos helyzetből előny is kovácsolható, s hangsúlyozta, minden gyermeknek ki kell állnia álmai mellett.
 

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

plakatok-kt2014-fb400-1398004351.jpgPécs, 2014. április 21. - A kerékpáros közlekedés elfogadottá tételére, a biciklis infrastruktúra szükségességére a figyelmet felhívó Critical Mass pécsi szervezői az idei Föld napján ismét akcióra készülnek. Az április 22-én, kedden este esedékes bringás felvonulás útvonalán az autósok átmenetileg nem használhatják majd a menetirány szerinti jobb oldali sávot.

A jövő héten áll bíróság elé Kaposváron a pécsi polgármester lányát megtámadó férfi - tudatta a Kaposvári Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-vel. Vadócz Attila tájékoztatása szerint a tárgyalás október 2-án kezdődik, a jövő hétre két ülésnapot terveznek, az ügyben nyolc-kilenc tanút és szakértőket hallgatnak meg.

pentek-laszlo-mti-1377718200.jpgPécs, 2013. augusztus 28. - Enyhítette a Pécsi Ítélőtábla szerdán Bándy Kata rendőrségi pszichológus gyilkosának büntetését. Az első fokon tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtott Péntek Lászlót a táblabíróság jogerősen is életfogytiglanra ítélte, de azzal, hogy leghamarabb 40 év múlva feltételesen szabadlábra helyezhető.