Baranya legveszélyesebb téli útszakaszai

2014. november 24., hétfő 06:15

baranya-18-utszakasz400-1416805840.jpgPécs, 2014. november 23. - A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a múlt héten mutatta be a sajtó képviselőinek a téli intézkedési tervét, amely tartalmazza Baranya közútjainak legveszélyesebb szakaszait.

Összesen tizennyolc veszélyes téli helyszínt azonosítottak be a szakemberek. Hozzájuk tömeges elakadás esetén igénybe vehető melegedőhelyeket, szálláshelyeket és szükségparkolókat is kijelöltek. Emellett az útszakaszok kétoldalú megközelítésével is számoltak a mentőerők közlekedésének tervezésekor.
Baranyában 97 zsáktelepülés van, amelyek megközelíthetőségét biztosítani kell minden esetben.

 

baranya-18-utszakasz500-1416805914.jpg

hirdetés

 

A katasztrófavédelem speciális erőkkel készül az elzárt települések ellátására és az alapvető orvosi ellátás megszervezésének, a betegek szállításának biztosítására.

 

baranya-18-utszakasz-lista-1416806113.jpg

 

A télre készülő közlekedőknek érdemes használniuk a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás okostelefonokra és táblagépekre kifejlesztett ingyenes alkalmazását, amely gyors és hasznos információkkal szolgál a felhasználóknak - derült mindez a sajtóval való együttműködést szolgáló múlt csütörtöki találkozón.

 

A partnerekkel közös téli felkészülés jegyében előző nap a megyei védelmi bizottság és a katasztrófavédelmi igazgatóság irányításával valamennyi mentésben közreműködő szervezet képviselője megyei törzsvezetési gyakorlaton vett részt.

 

A gyakorlat mellett koordinációs értekezletet is tartottak, amelyen részt vettek a téli események felszámolásában érintett társszervek képviselői. Ott volt a találkozón a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Közút, a Pannon Volán, A MÁV, az E.ON, a Baranya Megyei Védelmi Bizottság, a Baranya Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága, Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, az Országos Meteorológiai Szolgálat Pécsi Állomása, a Biokom, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Máltai Szeretszolgálat, a TÁMASZ Alapítvány, a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Caritas Alapítvány, a HIT Gyülekezete és a Bamosz Kft. képviselője.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

gandhi-indiai-szoba-atadasa400-1397066206.jpgPécs, 2014. április 9. - Húszéves a pécsi Gandhi Gimnázium, amelyben már nyolcszáznál is több roma diák szerzett érettségi bizonyítványt. Az alkalomból "indiai szobát" adtak át az iskolában.

szunyog400-1403374123.jpgBudapest-Pécs, 2014. június 22. - Miután a kormány átvállalta az önkormányzatoktól a szúnyoggyérítési feladatokat, annak szervezését a hivatásos katasztrófavédelemre bízta. A sikeres közbeszerzési eljárásokat követően összeállított első ütemterv szerint - amennyiben az időjárás is kedvez - június 23-án, hétfőn kezdődhet meg a Baranyát is érintő szúnyoggyérítés.

borton-1357730709.jpg

Elfogtak kedd este Pécsen egy 45 éves férfit, aki ellen hét elfogatóparancs volt érvényben, majd a körözés alatt álló lányát is őrizetbe vették. A férfi már a kecskeméti börtönben van.