Átveszi a házi szennyvízátemelőket a szolgáltató

2014. január 9., csütörtök 20:05

tf-tisztitas-1389294330.jpgEgy decemberi jogszabályváltozás következtében a felhasználók helyett a víziközmű-szolgáltatók fogják üzemeltetni a házi szennyvízhálózatra telepített átemelők többségét a jövőben.

Az 58/2013. Kormányrendelet múlt év végi módosításával ezeknek a műszaki berendezéseknek a működtetése, üzemképes állapotának fenntartása, karbantartása az elkövetkezőkben a szolgáltatók feladata lesz. Nemcsak az újonnan kiépülő szennyvízátemelőket, a már meglévő berendezéseket is átveszik üzemeltetésre a társaságok az ingatlantulajdonosok erre vonatkozó írásos igénybejelentése alapján.

 

A változás a Tettye Forrásház Zrt. ellátási területén legalább hétszáz felhasználót érint, a szolgáltató december végén levélben tájékoztatta az általa nyilvántartott ügyfeleket az átadáshoz szükséges teendőkről. A lista azonban nem teljes körű, hiszen lehetnek olyan lakosok, akik szennyvíz átemelőt építettek ki ingatlanukon és azt nem jelezték a társaságnak. Az is számít, hova köt be az átemelő, mert nem mindegyik kerül a szolgáltató felelősségi körébe.

hirdetés

 

- A házi átemelők a mélyebben fekvő ingatlanokból a magasabban lévő közműves csatornarendszerbe továbbítják a szennyvizet. Az új szabályozás azokra az átemelőkre, nyomott szennyvízbekötésekre vonatkozik, amelyek közvetlenül az utcai szennyvíz gerincvezetékbe vezetik a háztartási szennyvizet - emelte ki Csöngei Adrienn, a Tettye Forrásház Zrt. sajtóreferense az ügyfelek számára előnyös változás kapcsán, amely a felhasználók és a szolgáltató eddiginél szorosabb együttműködését követeli. Ahhoz ugyanis, hogy a szakemberek elláthassák feladatukat, biztosítani kell, hogy bejuthassanak az ingatlanra és hozzáférhessenek az átemelőkhöz. Ha eldugul a szivattyú vagy törik a vezeték, szükség esetén akár munkagéppel is.

 

És bár a jövőben a szolgáltató állja a karbantartás költségét, jó tudni, hogy a nem rendeltetésszerű használatból eredő javítások költsége továbbra is a felhasználót terheli. Hiba esetén a Tettye Forrásház Zrt. 24 órás diszpécserszolgálatán, a 72/421-799-es telefonszámon jelezhetjük a bajt.

 

A házi szennyvízátemelők átadása-átvétele a felhasználók írásos igénybejelentése alapján történik januártól, a Tettye Forrásház Zrt. Búza téri ügyfélszolgálatán, az [email protected] vagy a 7602 Pécs, Pf. 33 címen várja az érintett felhasználók erre vonatkozó megkeresését.

 

Forrás: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

Kapcsolódó cikkek

kerekpartura400-1394125221.jpgPécs, 2014. március 6. - Dél-Baranya kerékpáros turizmusának fellendítését szolgálja az a 400 millió forintos beruházás, amelynek támogatási szerződését Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Sitányi László, a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője írt alá.

biogazuzem400-1393060663.jpgPécs, 2014. február 22. - Világszerte március 22-én ünneplik a víz világnapját. Az idei „zöldnap” fő témája a víz és az energia kapcsolata, amelyhez igazodva a Tettye Forrásház Zrt. makettépítési pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára.

Pécs, 2016. szeptember 6. - Szombaton, szeptember 10-én 14-től 19 óráig „Pécsi Különóra Választó” programmal várja a családokat a Pécsimami Közhasznú Egyesület a Belvárosi Általános Iskolában.