Átmossák Szabolcsfalu csatornáit

2015. szeptember 30., szerda 06:05

Pécs, 2015. szeptember 30. - Szabolcsfaluban folytatja tisztítási programját a Tettye Forrásház. A szolgáltató az év végéig átmossa a településrész nagyobb gyűjtővezetékeit a csatornahálózaton, hogy megelőzze a szennyvízdugulásokat és az átemelő-meghibásodásokat. A szakemberek hétfőtől szombatig utcáról utcára járnak speciális járművükkel - összesen 9500 méternyi csövet tisztítanak meg a nagynyomású csatornamosóval.

A társaság évente közel ezer szennyvíz-meghibásodást hárít el Pécsett és a környező településeken. A legtöbb üzemzavart a háztartások lefolyójából a szennyvízcsatornába kerülő, dugulást keltő anyagok okozzák, emellett az illegális csapadékvíz-bevezetések is terhelik a közösségi szennyvízrendszert. A Tettye ezért tervszerű karbantartásokkal és a hálózat megelőző tisztításával igyekszik elejét venni a problémáknak. Ősszel egy-egy településrészre koncentrálnak, tavaly Kozármislenyt tisztították, most Szabolcsfalu a soros.

hirdetés

 

A szolgáltató felhívja a figyelmet, hogy kizárólag közterületen végzi a munkát, magánterületen nem kezdeményez csatornatisztítást! A reggel hét és este hat óra között folytatott munkálatok kisebb zajhatással járnak - ennek kapcsán köszönik a lakosság megértését és türelmét.

 

A társaság arra is kéri ügyfeleit, hogy ügyeljenek az ingatlanukon található tisztítóaknák állapotára. Az utcában zajló, nagy nyomással végzett tisztítás során a többlet levegő az aknákon keresztül is megtalálhatja az utat, amelyek egyúttal a túlnyomás kieresztésére is szolgálnak. Egy lelakatolt, lehegesztett, vagy farakással, lommal, virágoskerttel fedett fedlap esetén azonban - amivel a szakemberek nem egyszer találkoznak - a levegő rossz irányba, akár az épületen keresztül is távozhat. A túlnyomástól feltörő szennyvíz extrém eset, gyakoribb, hogy toalettben szörcsögést, bugyborékolást hallanak, csatornaszagot érzenek a lakók, ami a rendszer jellegéből adódóan természetes.

 

A tisztítás során érintett utcák: Árpád, Barátság, Botond, Bródy Sándor, Csapó János, Csokonai, Dobó Katalin, Egyenlőség, Eszperantó, Határőr, Hun, Irinyi János, Jószerencse, Kinizsi, Klapka, Krúdy, Lehel, Perényi, Sudár István, Wesselényi, Szabadságharc és Szüret utcák, valamint a Szabolcsi út, Szőlőhegyi út, Thököly út, Bányász Vértanúk útja, Csille-köz, Vájár-köz, Dobogó dűlő.

 

Forrás: Tettye Forrásház Zrt.

Kapcsolódó cikkek

pecsexpo400-1394283134.jpgPécs, 2014. március 8. - Június elején újra megrendezik a PÉCSEXPO-t, a régió egyik legsikeresebb és legnépszerűbb ipari és kereskedelmi kiállítását, amely évtizedeken át igazi pezsgést hozott a Mecsek aljára.

bus-driver-seat-1358248389.jpg

Hatályon kívül helyezte a másodfokú ítéletet és új eljárásra kötelezte a Pécsi Törvényszéket a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a buszvezetőnek az ügyében, aki 2008 januárjában Pécsen az általa vezetett busszal a megállóba felhajtva egy gyalogos halálát okozta. A baleset 2008. január 14-én történt. A sofőr a 6-os számú helyi járat volánjánál ülve a Maléter Pál úti megállóban nem tudott megállni egy előtte kikanyarodni készülő busz mögött, s azért, hogy elkerülje az azzal, valamint a tőle balra haladó autókkal való ütközést, jobbra rántotta a kormányt, arra, ahol abban a pillanatban senkit sem látott. A megállóba felhajtva ugyanakkor elütött egy hatvanéves nőt, nekiment egy padnak, végül egy fának ütközve megállt. A baleset sérültje életét vesztette.

izrael-muzeum-kiallitas2-400-1431576419.jpgPécs, 2015. május 14. - Zsidó kéziratokat és szertartási tárgyakat tekinthetnek meg az érdeklődők a pécsi Várostörténeti Múzeumban egy szerdán megnyílt kiállításon.