Átadták a tüskésréti szabadidőközpontot

2015. november 9., hétfő 06:00

wakeboard2-400-1446995339.jpgPécs, 2015. november 9. - Vasárnap átadták a Pécsi Víz Szolgáltató Kft. beruházásaként, mintegy félmilliárd forintból épült tüskésréti létesítményt az egykori ipari területen. A Central Wakeboard szabadidőpark európai uniós pályázati forrásból, a pécsi hőerőmű támogatásával jött létre.

A park egy 1200 méteres, rekortán borítású, éjjel megvilágított futópályát, egy 575 méteres drótköteles vízisípályát, strandröplabda-, strandfocipályát, játszótereket, és egy öltözködési, tisztálkodási lehetőséget biztosító kiszolgáló épületet foglal magában.

hirdetés

 

Csizi Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő a Fittbike SE pécsi szabadidős sportegyesület családi egészségnapjának keretében tartott avatóünnepségen azt mondta: a belvároshoz és Kertvároshoz, Pécs legnépesebb lakótelepéhez egyaránt közel fekvő területet egy évvel ezelőtt még meg sem lehetett közelíteni, az összefogásnak köszönhetően mára azonban Pécs népszerű parkja lett, amelyet már a hivatalos átadás előtt is nagyon sokan felkerestek.

 

Csizi Péter hozzátette, hogy a terület további fejlesztését tervezik, szeretnék bekapcsolni a város kerékpárút hálózatába.

 

Forrás: MTI, MTI-fotó: Sóki Tamás

Kapcsolódó cikkek

leier-lafarge-magyarszek-1380996606.jpgOrszágos pályázatot hirdetett kistelepülések részére a Leier és a LAFARGE. A bejelentést az első pályázati helyszínen, Magyarszéken tették meg, ahol a két cég képviselői Kárpáti Jenő polgármester társaságában egy felújított sétányt adtak át. A pályázat célja a közterek - aszfalt helyett - térkővel történő felújítása. Így azok esztétikusabbak, könnyebben javíthatók és környezetbarátok lesznek.

nick-udvar-1372088897.jpg

Megújuló közterek, gyümölcsfaültetés bölcsődékben és óvodákban, kiskertek az intézmények udvarán, művészi installáció a Nick udvarban, kutyafuttató bővítése, megszépülő Balokány-liget és  Béke-park – csak néhány a civil szervezetek programjai közül, akik a város civil pályázatán nyertek.

zooterv-ejszaka400-1410815785.jpgPécs, 2014. szeptember 16. - Páva Zsolt polgármester részvételével ünnepélyes keretek között helyezték el tegnap a teljesen megújuló Pécs Zoo alapkövét.