Átadták a pécsi Hauni tanműhelyét

2013. november 8., péntek 11:35

Saját tanműhelyt létesített a dohányipari berendezések és alkatrészek előállításával foglalkozó pécsi Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. A 160 millió forintból kialakított gyakorlati helyet csütörtökön adták át. A német Hauni AG magyarországi leányvállalataként működő társaság azért döntött a beruházás mellett, hogy tanulói elmélyíthessék az iskolában szerzett tudásukat, és elsajátíthassák az alacsony darabszámban készülő speciális, minőségi alkatrészek készítéséhez szükséges magas szintű gyakorlati ismereteket.

   

Jürgen Krebs, a cég egyik ügyvezetője emlékeztetett, hogy a Hauni Hungaria 1994-ben, Sopianae Gépgyár csarnokainak és gépeinek megvásárlásával kezdte meg a termelést a baranyai megyeszékhelyen. Az elmúlt két évtized alatt a kft. gyártócsarnokainak összterülete 10 ezer négyzetméterről 45 ezerre, dolgozóinak száma 210-ről 1000-re nőtt. Hangsúlyozta, hogy a társaság a legmodernebb berendezésekkel a legmagasabb igényeknek is megfelelő alkatrészeket állít elő, köztük a Hauni újonnan fejlesztett termékeit, ezért költséghatékony működése nagyban függ a dolgozók képzettségétől.
  

hirdetés

Jakabucz Ildikó, a Hauni Hungaria másik ügyvezetője elmondta: a vállalat olyan hiányszakmák képviselőit foglalkoztatja nagy számban, mint a cnc-gépkezelő, a hegesztő, a gép- és a szerkezetlakatos. Hozzátette, hogy az elmúlt évhez képest idén megduplázták tanulóik létszámát, jelenleg a partnerintézményekből érkezett 38 fiatalt képeznek, akik közül idővel többen a cég alkalmazottai lehetnek. Az ügyvezető úgy vélte, Magyarországon elengedhetetlenül fontos a minőségi képzés annak érdekében, hogy az ország a közepes munkaerő költség mellett is versenyképes tudjon maradni.
  

Csizi Péter, Pécs fideszes alpolgármestere arról szólt, hogy a szakképzés átalakítását célzó kormányzati intézkedések, a duális képzés bevezetésének eredményeként az oktatás várhatóan jobban alkalmazkodik majd a gazdaság, a munkaerőpiac igényeihez.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

6-1354368658.jpgÚj aprósági rekord született Bánoson?

 

22,7 mm. Az ismert legkisebb tojás, amit Bánoson tojt egy "kezdő" tyúkocska.

20130214-132238-1360969704.jpgA Zlatko és Vesna Prica Művésztelep Közhasznú Alapítvány 2012. február 14-én Samoborban tartotta munkaértekezletét.

Pécs, 2016. szeptember 6. - Szombaton, szeptember 10-én 14-től 19 óráig „Pécsi Különóra Választó” programmal várja a családokat a Pécsimami Közhasznú Egyesület a Belvárosi Általános Iskolában.