Árvíz/belvíz - Baranyában normalizálódott a helyzet

2013. március 30., szombat 21:41

Pécs, 2013. március 30., szombat (MTI) - Baranya minden településén normalizálódott az árvízi helyzet szombat estére - tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kasza Anett közleményében azt írta: Szigetváron és környékén a megelőzés eredményes volt, a Csertő-tó vízszintje csökkentésének köszönhetően a nagy mennyiségű csapadék miatt keletkezett áradás nem okozott nagyobb gondot a térségben.
Hozzátette, hogy Sásdon két szivattyút üzemeltetnek a csapadékvíz elvezetésére. A megye egyes útjain kisebb vízátfolyásokra és sáros, iszapos szakaszokra számíthatnak a közlekedők.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Pécs elkötelezett és komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy fejlessze a helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszereit. Az önkormányzat felkérésére a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. pályázott, és csaknem félmilliárd forintot nyert a város csatornafejlesztésére az Új Széchenyi Terv DDOP-pályázatán - derül ki a cég által kiadott sajtóközleményből.

apak-napja-pecs-1395259694.png

Pécs, 2014. március 19. - A katolikus egyház az apák napját hagyományosan március 19-én, Szent József napján tartja. A legtöbb országban világi ünnepként tartják számon.  A Washington állambeli Crestonban született Sonora Smart Dodd volt az ünnep megalapításának legnagyobb kezdeményezője Amerikában. Apja, a háborús veterán William Jackson Smart egyedül nevelte fel hat gyermekét.

6-1354368658.jpgÚj aprósági rekord született Bánoson?

 

22,7 mm. Az ismert legkisebb tojás, amit Bánoson tojt egy "kezdő" tyúkocska.