Apolló hívja Pécset!

2014. január 27., hétfő 13:10

apollo400-1391618205.jpgAz Apolló hívja Pécset! Új típusú találkozások az Apolló mozi fennmaradása érdekében létrehozott támogatói rendezvénysorozat. A hosszú távra tervezett projekt célja az, hogy felhívja a város, a kultúraszeretők, a döntéshozók figyelmét arra, hogy Pécs egyetlen s utolsó mozija mostantól közös szerepvállalásban tud életben maradni.

A havonta jelentkező és minden esetben „össz-művészeti”, több műfajt egymásba olvasztó programokon rendhagyó képzettársításokra készülhet a közönség. A magasabb jegyárakkal természetesen nem titkolt cél a magasabb bevétel elérése, ezeken az estéken cserében a közönség is extra aktivitások részese lehet.

 

A projekt első állomásaként, 2014.02.01-én, szombaton 19:00 órás kezdéssel ismét rendhagyó találkozásra hívják a közönséget, ahol ezúttal az autó-motor sport gördül majd le a mozivászonról.

hirdetés

 

A támogatói esten fő műsoridőben Niki Lauda és James Hunt 76-os legendás párharcát követhetjük nyomon. Ron Howard életrajzi filmjével a Forma 1 aranykorának nevezett 70-es évekbe utazunk vissza, pontosabban a száguldó cirkusz legendás szezonjába: 1976-ba.


A vagány brit pilóta, a Forma 1 rocksztárja, és az osztrák fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért.

 

A szervezők ígérete szerint a sportág két kiemelkedő hazai egyéniségének interaktív és kulisszatitkokat is megosztó beszélgetése kíséri végig majd az estét. Sőt, Michelisz és Szujó autó-motor sportról, izgalmas futamokról, felkészülésekről, a 2014-es év terveiről és reményeiről folyó dialógusaiba bárki bele is kérdezhet.


A mozi támogatásának nemes ügyét az autós mozizás alkalmával Michelisz Norbert felajánlása is motiválja, ugyanis az est zárásaként a résztvevők között kisorsolásra kerül két jegy a WTCC májusi Hungaroring versenyére paddock lehetőséggel.

 

A támogatói jegy ára: 3000 Ft, amely tartalmazza a belépőt a beszélgetésre és a filmvetítésre valamint két tombolajegyet a meglepetések kisorsolásához.

Kapcsolódó cikkek

a-vizosvenyt-probaljak-az-ovisok-a-terrariumban400-1395353647.jpgPécs, 2014. március 21. - Hagyományosan színes programmal köszönti idén is a víz világnapját a Tettye Forrásház Zrt. együttműködve társszervezetekkel, civilekkel. A szolgáltató a 2014-es nemzetközi akciónap tematikájára fókuszálva a víz és energia szoros kapcsolatát igyekszik tudatosítani a fiatalabb generáció bevonásával, óvodásoktól a középiskolásokig.

Bár a hvg.hu oldalon megjelent statisztika szerint Pécs csak a 13. helyen áll a közbiztonságot minősítő ranglistán, mégsem dőlhetünk hátra, mondván: nálunk minden rendben van. Sőt, senki nem nyugodott meg attól, hogy vannak Pécsnél rosszabb közbiztonsággal rendelkező megyeszékhelyek.

A pécsi önkormányzat abban bízik, hogy a magasház jelenlegi tulajdonosa eleget tesz a kormányhivatal határozatának, és a szükséges forrás megszerzésével határidőre lebontatja a több mint két évtizede lakatlan épületet - tájékoztatta a polgármesteri kabinetiroda az MTI-t.