Angyalok erdeje a Dóri Ház udvarán

2013. november 29., péntek 05:30

angyalok-erdeje400-1385698961.jpgEgy hónapig erdő borítja majd az első hazai gyermekhospice ház, a Dóri Ház udvarát. December 5-én 18 órakor dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere jelenlétében nyitja meg kapuját az Angyalok erdeje, amelyet karácsonyfák alkotnak majd - tájékoztatta portálunkat a Szemem Fénye Alapítvány.

A Szemem Fénye Alapítvány december 4-ig várja azoknak a cégeknek és magánszemélyeknek a karácsonyfáját, akik egy jelképes nevezési díjért - 10 000 forintos helypénzért - felállítják azokat a Dóri Ház kertjében és az alapítvány udvarában. A nézelődők 200 Ft-ért angyaltallérokat vásárolhatnak a helyszínen, és azokkal szavazhatnak a nekik legszimpatikusabb, legszebb alkotásra. Minden fához tartozik majd egy-egy tábla, amely az adományozó nevét jeleníti meg, ezzel is tudatva, hogy kik tartják fontosnak a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek ellátását.

hirdetés

 

Az esemény fővédnöke dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere. A Pécsi Önkormányzat is helyez el karácsonyfát a Rácvárosi út 37. szám alatt, s a város fájára is lehet szavazni. Pécs vezetése a kezdeményezéshez való csatlakozásával kifejezi, hogy olyan ügynek tekinti a gyermekhospice tevékenységet, amit feltétlenül támogatnia kell.

 

A január elejéig látogatható Angyalok erdeje rendezvény során a nevezési díjakból és angyaltallérokból befolyt összeget a Dóri Ház működtetésére fordítja a Szemem Fénye Alapítvány.

 

Ha szeretnének részt venni a programban, kérjük keressék Mizsák Lolitát a 30/580-43-43-as telefonszámon.

 

Forrás: Szemem Fénye Alapítvány, fotó: www.szememfenye.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. november 17. - Új iskolaépületet építtet a Baranyai Református Egyházmegye Pécsen, az ingatlan több mint 1,3 milliárd forintból 2018 végére, 2019 elejére készül el - közölte a kultúráért felelős államtitkár szerdán a baranyai megyeszékhelyen.

pv-1355940413.jpg

A robbanótestet Pécsváradon, a Kossuth Lajos utcában földmunkálatok közben találták. A helyszínre érkező tűzszerészek megállapították, hogy egy PG 2 típusú szovjet páncéltörő rakéta került elő.

dienes2-400-1423687487.jpgPécs, 2015. február 12. - Kevés nagyobb kihívás van a pedagógiában, mint szerethetővé, játékossá tenni a matematika oktatását. Dienes Zoltán erre tette fel az életét, játékai világszerte gyermekek millióinak okoztak örömet a fáradtságot tanulás helyett. Hagyatékába és életébe most matematikatanárok pillanthattak bele a PTE felnőttképzési karán.