Állati melléktermékeket feldolgozó üzemet zárattak be

2015. február 6., péntek 06:00

Budapest, 2015. február 6. - Súlyos higiéniai szabálytalanságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy Baranya megyei állati melléktermékeket feldolgozó üzem működését - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel.

A hivatal lakossági bejelentés nyomán ellenőrizte az üzemet, amelyet egy engedéllyel rendelkező vállalkozás működtet.

 

"A telepen megdöbbentő látvány fogadta az ellenőröket" - olvasható  a közleményben. A Nébih kifejti, hogy az egyik tárolóban mintegy 24 tonna sertéscsont, fejek, béldarabok álltak fedetlenül, a másikban pedig - szintén takarás nélkül - a komposztot gyűjtötték.

hirdetés

 

A telep kerítéséből mintegy 70 méteren hiányzik, így a vadak, kóbor kutyák is akadály nélkül hozzáférhettek a hulladékhoz - olvasható a közleményben.

 

A Nébih elrendelte a hiányosságok pótlását.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

energiatakarekossagi-nap400-1384493159.jpg„KÉK-Zöld Iroda” című Új Széchenyi Terv-projektjének energiahatékonysági kiállítására és családi programjaira várja az érdeklődőket a pécsi önkormányzat, a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület és az Ökováros - Ökorégió Alapítvány és a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.

Mintegy 100 tonna búza gyűlt össze idén a Magyarok kenyere jótékonysági akció eredményeként - tudta meg a gabona őrlését végző szigetvári malom munkatársaitól az MTI.

svabszepseg2011a-1376908290.jpgIdén ősszel már a hetedik Országos Sváb Szépségversenynek ad otthont a Baranya megyei Szederkény. A szeptember 21-i megmérettetésre szeptember 9-éig várják a jelentkezéseket - derül ki a szederkeny.hu oldalról.