Aláírásgyűjtést indítottak a betelepítési kvóta ellen

2015. november 7., szombat 08:00

Pécs, 2015. november 7. - Elkezdte Pécsen az aláírásgyűjtést a Fidesz a migránsok kötelező betelepítési kvótája elleni petícióhoz - jelentették be Baranya kormánypárti országgyűlési képviselői és a város polgármestere egy pénteki sajtótájékoztatón.

Páva Zsolt, a megyeszékhely fideszes polgármestere, aki az elsők között írta alá az aláírásgyűjtő ívet a Rákóczi utcán felállított standnál, azt mondta: a pécsiek néhány hete megtapasztalták, mit jelent a migránsok országhatárra nehezedő nyomása. "Ebben a városban nem tehetjük meg, hogy elfogadjuk az EU által előírt betelepítési kvótákat, ami Magyarország és Pécs szempontjából kimondottan káros" - tette hozzá.

 

Hoppál Péter országgyűlési képviselő kijelentette: a brüsszeli uniós központ olyan kvótarendszert erőltet Magyarországra, amely szerint több tízezer migránst kellene befogadnunk. Ennek nincs nemzetközi jogi alapja, azaz "erőszaktétel" - tette hozzá. Emlékeztetett: a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja olyan petíciót indít útjára, amivel az Európai Unió döntése ellen tiltakoznak. "Ha sokan írják alá az ívet, Brüsszel látja, hogy a magyarokkal nem lehet packázni" - jegyezte meg.

hirdetés

 

Hoppál Péter arról is beszélt, hogy a kvótarendszer értelmetlen, mivel a bevándorlók és a háború elől menekülők nem Magyarországon, hanem Nyugat-Európában akarnak letelepedni, ezért nálunk vélhetően nem akarnak majd beilleszkedni a társadalomba". Hangoztatta: az intézkedés antidemokratikus gesztus Magyarország számára, hiszen a nemzeti konzultáció során több mint egymillió ember nyilvánította ki véleményét, miszerint "nem kérünk abból, hogy itt bevándorlókat integrálnunk kellene, mert van más dolga is Magyarországnak".

 

Csizi Péter országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a kötelező kvótát Brüsszelben találták ki, de Magyarország, a magyar emberek és a pécsiek életét határozza meg. "A kétezer éves városnak az élete a jogtalan kvóták következtében teljesen megváltozna" - fogalmazott, hozzátéve, hogy péntektől a pécsiek a legfontosabb közösségi tereken és több csomópontban aláírásukkal kiállhatnak Magyarország védelme érdekében.

 

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdán jelentette be, hogy a kormánypárt aláírásokat gyűjt a betelepítési kvóták elleni, "Védjük meg az országot!" elnevezésű petícióhoz. Tájékoztatása szerint az év hátralévő részében igyekeznek minél több embert elérni, a tiltakozás eredményét pedig eljuttatják Brüsszelbe.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

cooltour-1403645885.jpg

A belváros népszerű romkocsmája, a Cooltour Café két hete nyitotta újra kapuit.

Új kezekben, tisztábban...

Saját tanműhelyt létesített a dohányipari berendezések és alkatrészek előállításával foglalkozó pécsi Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. A 160 millió forintból kialakított gyakorlati helyet csütörtökön adták át. A német Hauni AG magyarországi leányvállalataként működő társaság azért döntött a beruházás mellett, hogy tanulói elmélyíthessék az iskolában szerzett tudásukat, és elsajátíthassák az alacsony darabszámban készülő speciális, minőségi alkatrészek készítéséhez szükséges magas szintű gyakorlati ismereteket.

   

v-maria-emberoles-csecsemo1-1372709964.jpg

Előre megfontoltan, tizenkét év alatti gyermek sérelmére elkövetett emberölés miatt bűnösnek mondta ki, és tizennégy éves szabadságvesztésre ítélte hétfőn a Pécsi Törvényszék V. Máriát.