Adózatlan dohányáru a pécsi vásárban

2013. október 8., kedd 16:00

Pécs, 2013. október 8. - A többi között 110 kilogramm adózatlan vágott dohányt és 741 doboz cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei vasárnap a pécsi vásárban - tájékoztatta a NAV Dél-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse kedden az MTI-t.

Bus Szilvia közlése szerint a NAV Baranya megyei pénzügyőrei a pécsi vásárban végeztek próbavásárlást egy élelmiszerüzletben. Nyugtát nem kaptak. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy az üzletnek van ugyan működési engedélye, de az nem jogosítja fel élelmiszerek értékesítésére, továbbá az áruk eredetét sem tudták igazolni.
   

hirdetés

Az üzlet átvizsgálásakor találták meg a 110 kilogramm vágott dohányt és 741 doboz adózatlan cigarettát. Karórák, kések, játékok és parfümök is előkerültek, amelyekről kiderült, hogy hamisítványok.
   

Találtak még 231 digitális adathordozót (CD-ket, DVD-ket, pendrive-okat, memóriakártyákat, MP3 lejátszókat), valamint a közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket, például gázsprayt, viperát.
   

A megtalált tárgyakat lefoglalták. A pénzügyi nyomozók büntetőeljárásokat indítottak, és az üzlet tulajdonosát gyanúsítottként hallgatták ki - közölte Bus Szilvia.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. augusztus 30. - A tizenöt éves Pécsi Bányásztörténeti Alapítvány tisztelettel meghív minden érdeklődőt a pécsi szén- és uránbányászat aknáit megörökítő emléktáblák felavatására.

tf-tisztitas-1389294330.jpgEgy decemberi jogszabályváltozás következtében a felhasználók helyett a víziközmű-szolgáltatók fogják üzemeltetni a házi szennyvízhálózatra telepített átemelők többségét a jövőben.

viz400-1395847169.jpgPécs, 2014. március 26. - Az ivóvízhálózat karbantartása miatt március 27-én, csütörtökön 8.00 és 20.00 óra között átmeneti vízzavarosodás és nyomásesés várható Pécs-Patacson. Időszakos vízzavarosodás fordulhat elő a patacsi városrésztől a Kórház térig terjedő, az Esztergár Lajos-Veress Endre-Mártírok útja, illetve az Ifjúság-Kodály Zoltán utcák által határolt területen - tájékoztatta portálunkat a Tettye Forrásház Zrt.