Adócsökkentést javasol Páva Zsolt

2014. október 14., kedd 06:00

Pécs, 2014. október 14. - Pécs újraválasztott polgármestere (Fidesz-KDNP) az építményadó mértékének csökkentését javasolja majd az új városi közgyűlésnek - jelentette be tegnap a városvezető.

Páva Zsolt sajtótájékoztatóján azt mondta, a lehető leghamarabb összehívja az új közgyűlés alakuló ülését, és új alpolgármesterek kinevezését javasolja, mivel a két korábbi tisztségviselő közül az egyik a megyei közgyűlésben, a másik az Országgyűlésben folytatja a munkát.

hirdetés

 

Hozzátette: a közgyűlés egyik első feladata lesz, hogy határozzon a jövő évi helyi adókról is. Olyan szempontokat vesznek figyelembe - mondta -, amelyek eddig nem voltak elég hangsúlyosak, így a rászorulóknak, időseknek, kis lakásban élőknek szeretnének kedvezni az adócsökkentéssel.

 

Páva Zsolt a szavazatok 39,28 százalékát szerezte meg a vasárnapi önkormányzati választáson. Cserfainé Kovács Ágnes (Forum-MSZP-Együtt-PM) végzett a második helyen a voksok 28,02 százalékával.

 

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után Pécsen a jelölőszervezetek mandátummegoszlása a következő (az eredmény nem végleges):

 

FIDESZ-KDNP - 19 mandátum

JOBBIK - 2 mandátum
EGYÜTT-FORUM-MSZP-PM - 2 mandátum
ÖPE - 2 mandátum
DK - 1 mandátum

 

Forrás: MTI, az önkormányzati választás részletes eredményei: valasztas.hu

Kapcsolódó cikkek

magashaz-1373030359.jpg

Az új tulajdonos úgy döntött, hogy a mélygarázs, esetleg közpark helyett mégis az eredetileg tervezett társasháztervet valósítja meg. Az eredeti tervet megvalósítva 70 lakásos társasházat építenek a tervezett Magasház-programhoz kapcsolódó egyik mélygarázs helyén, a Megyeri téren.

szechenyi-ter-mti-soki-tamas400-1414603854.jpgPécs, 2014. október 30. - Még az előző önkormányzati ciklus végén fogadta el a pécsi közgyűlés a város új, a 2014-2020-as uniós pénzügyi időszakra vonatkozó fejlesztési dokumentumait. Az itt rögzített stratégiai irányokat szeptember végén a Zsolnay Negyedben tartott Regionális Településfejlesztési Konferencián ismertette Páva Zsolt polgármester.

Pécs, 2017. január 6. - Csaknem 600 millió forintos beruházással kétezer négyzetméteres üzemcsarnok épül befektetők számára a Pécsi Ipari Parkban - közölte Csizi Péter, a város fideszes országgyűlési képviselője az MTI-vel annak kapcsán, hogy a közelmúltban aláírták a projekt támogatási szerződését.