A Zsolnay negyed a legjobb ingatlanfejlesztések között

2013. május 28., kedd 17:26

pirogranit-1357556706.jpg

Miután tavaly decemberben a Zsolnay az összes hazai nevezőt lekőrözve elvitte a magyar ingatlanfejlesztési nívódíjat, nemzetközi szintéren is sikert aratott. A FIABCI nemzetközi pályázatán 55 induló között sikerült második helyezést elérnie. A városvezetés Tajvanban a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési díját vehette át.

Még decemberben a következő elismerő kritikát kapta a Zsolnay projekt a hazai zsűritől: "Közép-Európa legnagyobb barnamezős fejlesztése, ahol az értékek megőrzésével és a kor szelleme szerinti hasznosításával hazánk egyik legsokoldalúbb, építészetileg egységes, legvonzóbb kulturális terét sikerült létrehozni".

hirdetés

 

A Zsolnay negyed a pécsi Európa Kulturális Fővárosa program több mint 11 milliárd forint költségvetésű beruházása, egyben Közép-Európa legnagyobb ipariműemlék-rekonstrukciója volt, amelynek révén 5 hektáron 40 ezer négyzetméternyi épület felújításával Magyarország egyik legnagyobb kulturális központja jött létre. Költségvetés tekintetében egyébként sokkal ennél jóval drágább beruházásokat is maga mögé utasított a nemzetközi versenyen.

 

Az épületegyüttes négy nagy részből áll: a Míves negyed a Zsolnay család és a porcelánmanufaktúra történetével, különböző kézműves

mesterségekkel ismerteti meg a látogatókat, az Alkotó negyed kulturális intézményeknek és rendezvényeknek ad otthont, a Gyermek és családi negyed az interaktív tudományos-technikai kiállítások iránt érdeklődőket várja, az Egyetemi negyed pedig a felsőfokú művészeti képzést szolgálja.

 

Érdekesség, hogy a FIABCI nemzetközi pályázatán tavaly szintén volt pécsi sztár, akkor nem más, mint a Kodály Központ.

Kapcsolódó cikkek

pava-weisz-magyarok-kenyere-pecs2013-1377023779.jpgAz egész ország számára példamutatónak nevezte a Magyarok kenyere jótékonysági akciót Pécs polgármestere. Az államalapítás alkalmából a Magyarok kenyere ünneppel együtt tartott városi rendezvényen Páva Zsolt hangsúlyozta: a két éve indult kezdeményezés a magyarság összetartozását, a szolidaritást jelképezi, sikere pedig arra enged következtetni, hogy a nemzet ennél is nagyobb tettekre lehet képes.

neked-munka-nekem-alom400-1462094348.jpg

Budapest-Pécs, 2016. május 2. - Kocsmáros, személyi edző, szakács, tervezőmérnök - néhány foglalkozás azok közül, amelyekben fogyatékkal élők próbálták ki magukat egy különleges nyílt nap keretében április 27-én. Az esélyegyenlőséget segítő „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” projektnapot idén hat hazai városban rendezték meg.

hullam-ujra-kinyitott-mti2-400a-1406901462.jpgPécs, 2014. augusztus 1. - Ma ismét megnyitotta kapuit a patinás pécsi Hullámfürdő strandja. A kültéri medencéket fel kellett újítania a város önkormányzatának, így azokat ezen a nyáron először használhatják a látogatók.