A Zöld Megoldásokat idén is támogatják

2014. október 2., csütörtök 06:05

Beremend, 2014. október 2. - A DDC idén is meghirdeti Zöld Megoldás-pályázatát, amellyel a vállalat váci és beremendi cementgyárának vonzáskörzetében élő közösségek zöld kezdeményezéseit támogatja területenként 3-3 millió forint értékben. A benyújtott pályázatokat helyi szakértőkből álló zsűri bírálja el. A pályázat kiírásának célja olyan fejlesztések és programok támogatása, amelyek a közösségi terek és az infrastruktúra környezettudatos működését, valamint a természeti környezet megismerését segítik elő.

A Duna-Dráva Cement hazánk vezető építőanyag-gyártójaként a társadalmi felelősségvállalást a vállalati kultúra értékteremtő tevékenységének tekinti, mellyel megőrizzük a természet kincseit a jövő generációi számára. 2011 óta ezért minden évben meghirdeti a gyárak vonzáskörzetében található települések környezetvédelmi és fenntarthatóságot támogató kezdeményezései számára az anyagi támogatást biztosító Zöld Megoldás-pályázatot.

hirdetés

 

Tavaly Vácon egy, míg Beremend vonzáskörzetében két zöld megoldás valósulhatott meg a DDC támogatásából. Villányban a Kikerics Óvodában létesült só- és fényterápiás szoba segíti az immunrendszer erősítését, enyhíti az allergiát és hozzájárul a légúti betegségek, így az asztma tüneteinek csillapításához is. Siklóson a Táncsics Mihály Gimnázium és Szakiskolában átadott iskolai zöld udvar segíti az élhetőbb környezet, a zöld közösségi tér megvalósulását, a tanárok és diákok összefogásából létrejött közös munka pedig hozzájárult a diákok környezeti neveléséhez, és a közösségi tér által létrehozott értékek megbecsüléséhez is.

 

Az építőipar nehéz helyzete ellenére, az előző évek Zöld Megoldásainak eredményei alapján a pályázat ismételt meghirdetése mellett döntött a vállalat. A fő célkitűzések és a képviselni kívánt értékek nem változnak, idén is kulcsfontosságú, hogy a környezet védelme megjelenjen, és emellett fenntartható legyen a projekt: az alkotók vegyék figyelembe a fejlesztés hosszú távú kötelezettségeit is.

 

A környezetvédelmi program céljait, ütemezését és költségvetését, egyéb dokumentumok kíséretében 2014. november 3-ig kell a pályázati felhívásban megjelölt módon benyújtani a DDC felé. A pályázati felhívás elérhető a www.duna-drava.hu honlapon. A nyertesnek 2015. augusztus 15-ig kell lezárnia a tervezett program megvalósítását.

 

A beérkezett pályázatokat független, a váci és a beremendi régióban elismert, tapasztalt szakértők bírálják el.

 

Forrás: Duna-Dráva Cement

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. június 17. - A héten újabb üzleti közösség alakul Pécsett, melynek tagjai egy a vállalkozói gyakorlatban talán szokatlan új üzleti modell mentén építik piacaikat. Csak Pécsett egy év alatt megközelítőleg száz vállalkozás csatlakozott Magyarország legnagyobb üzleti networking szervezetéhez, a BNI-hoz.

hungary-p-cs-mercedes-busz-1361282376.jpg

A pécsi tömegközlekedés évek óta rengeteg kívánnivalót hagy maga után. Az egyik legnagyobb problémát a sorra meghibásodó buszok okozzák, miközben a Tüke busz Zrt. vezetősége szerint nincs komolyabb műszaki gond velük. Röviden bemutatjuk az elmúlt pár hónap meghibásodásait.

leier-lafarge-magyarszek-1380996606.jpgOrszágos pályázatot hirdetett kistelepülések részére a Leier és a LAFARGE. A bejelentést az első pályázati helyszínen, Magyarszéken tették meg, ahol a két cég képviselői Kárpáti Jenő polgármester társaságában egy felújított sétányt adtak át. A pályázat célja a közterek - aszfalt helyett - térkővel történő felújítása. Így azok esztétikusabbak, könnyebben javíthatók és környezetbarátok lesznek.