A tél legjobb pécsi buszosát keresik

2015. január 6., kedd 06:05

Pécs, 2015. január 6. - Újabb és egyben igazán különleges játékot hirdettek a pécsi utazóközönségnek. A Nézzünk Együtt a Tükörbe (NET) program keretében most arra buzdítják az utasokat: szavazzák meg, ki legyen a tél legjobb buszosa. A NET első játékának nyertesei pénteken vehették át nyereményüket, az összvonalas és a tanulóhavi buszbérletet.

A Nézzünk Együtt a Tükörbe (NET) 2014 augusztusában indult útjára. Ez az első eset idehaza, hogy egy szakszervezet egyedül, önállóan indítson kampányt egy cég dolgozóinak népszerűsítése érdekében. A pécsi tömegközlekedési társaság mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet (FDSZ) ennél is többet tűzött ki célul. A projekttől azt remélik, hogy kevesebb lesz a konfliktus utasok, a sofőrök, az autósok és a közlekedés többi résztvevője között, a vitákat pedig könnyebben elsimítják a jövőben.

 

A szakszervezet ezért a pécsiekhez fordult. Internetes csatornákon és a sajtón keresztül eloszlat néhány sztereotípiát, bemutatja a sofőrök és műszaki dolgozók munkáját úgy, ahogy eddig csak kevesen ismerhették. Mindezt interaktív módon, mivel ők is segítséget, visszajelzést várnak a pécsiektől, ezáltal közelebb hozzák egymáshoz a buszsofőröket, az utasokat és a többi közlekedőt.

hirdetés

 

Hofekker Ferenc, az FDSZ elnöke, a NET ötletgazdája szerint sikeres 2014-et zárt a program. Ennek az egyik legszembetűnőbb jele, hogy a projekt indulása óta láthatóan másoknak is fontosak lettek az utasok, a tömegközlekedési cég és a város vezetése is érzékenyebb lett ezen a téren.

 

A program fő csatornája egy Facebook-oldal, amelyet a tavalyi év végén már közel 900-an követtek, ami szintén szép eredmény. Az év végi Facebook-játék két nyertese, Konrád Andrea és Várfalvi Tamás január másodikán vehették át nyereményüket, egy teljes árú és egy tanuló január havi bérletet.

 

A NET 2015-ben is folytatja a harcot utas és sofőr közös ellensége, a közöny ellen. Az informatív anyagok megosztása mellett pedig újabb játékra hívja a pécsieket, legyenek helyi járatú buszok utasai, autósok, kerékpárosok vagy járókelők.

 

Ezúttal az idei tél kedvenc pécsi buszsofőrjét keresik. Akivel valamilyen kedves, jóleső dolog történik (vagy történt a közelmúltban), és az valamelyik pécsi buszvezetőhöz kötődik, írja meg e-mailben - a járat számával, az időponttal vagy más, a sofőr azonosítására alkalmas részlettel együtt - a [email protected] címre vagy ossza meg a NET Facebook-oldalán.

 

A sztorikat március 15-ig várják, és a beküldők között ismét kisorsolnak majd két összvonalas havi bérletet. A sofőr pedig, akiről a legtöbb vagy a legjobb történetet küldik a program szervezőinek, a „tél kedvenc sofőrje” cím mellé jutalmat is kap.

 

Forrás: S-Berry

Kapcsolódó cikkek

biogazeromu400-1445966821.jpgPécs, 2015. október 28. - Sikeres volt a Tettye Forrásház Zrt. tavaly októberben átadott biogázerőművének próbaüzeme. A létesítmény a cég szennyvíztelepének működéséhez szükséges hőenergia egészét és villamosenergia-igényének 70 százalékát biztosítja - mondta a telep vezetője.

ivokut-a-nyertesek400-1401995931.jpgPécs, 2014. június 6. - Tavasszal jelképesen az iskolások is csatlakozhattak a pécsi biogázerőmű építéséhez a Tettye Forrásház Zrt. makettpályázatán. A gyerekek kreatív munkájának elismeréseként a napokban két intézmény is ivókúttal gyarapodik.

A  BIOKOM Nonprofit Kft. megrendelése alapján Pécs közigazgatási területén több mint 2000 hektáron, kettő napon át: 2014. május 29-én (csütörtök) és 30-án (péntek) este 18 órától 21 óráig repülőgépes légi-kémiai szúnyoggyérítést végeznek.