A Szemem Fénye is csatlakozott a gyermekhospice héthez

2014. június 15., vasárnap 19:00

gyermekhospice-hosei-het2014-megnyito-mti-soki-tamas400-1402850146.jpgPécs, 2014. június 15. - A pécsi Szemem Fénye Alapítvány is csatlakozott a nemzetközi Gyermekhospice Hősei Hét elnevezésű rendezvényhez, így június 13. és 20. között különböző programokkal hívják fel a figyelmet a gyermekhospice jelentőségére.

A rendezvénysorozattal a súlyosan beteg gyermekek és családjaik emberfeletti ereje és kitartása előtt tiszteleg a világ, a gyermekhospice intézmények pedig különböző programokkal igyekeznek felhívni a társadalom figyelmét munkájuk és támogatásuk fontosságára.

 

A nemzetközi esemény a Together for Short Lives nevéhez fűződik, amely Nagy-Britannia vezető jótékonysági szervezeteként igyekszik támogatni a szigetország gyermekhospice házait. Angliában a becslések szerint csaknem negyvenkilencezer érintett család él, míg Magyarországon mintegy tizenhatezer. A gyermekhospice házak - így a pécsi Dóri Ház is - a gyermek diagnózisának felállításától kezdve a családok mellett áll, testi- és lelki tehermentesítésükön túl igyekszik minél több pozitív élményt nyújtani a súlyosan beteg gyermekeknek.

hirdetés

 

A rendezvényhez 2014-ben már harmadik alkalommal csatlakozik a Szemem Fénye Alapítvány. A szervezetnek köszönhetően nyílhatott meg az ország első gyermekhospice háza, a pécsi Dóri Ház. A megyeszékhelyen tematikus programsorozatot szerveznek: lesz óriás buborékkészítés, kéklámpás szervek bemutatói, apák napi focimeccs a város MB1-es futballklubjának veteránjaival, a nyílt napon pedig bárki körbejárhatja a gyermekhospice házat - közölte az alapítvány az MTI-vel. (A nyílt napot június 14-én megtartották - a szerk.)

 

Az esemény csúcspontja lesz a Szuperhős Péntek a belváros szívében: a jelmezes felvonuláson egészséges és súlyosan beteg gyermeket nevelő családok egyaránt szuperhősmaskarát öltve hirdetik majd a gyermekhospice jelentőségét.

 

Képünkön (MTI-fotó: Sóki Tamás): Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (balról a harmadik) és Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány elnöke (balról a második) gyerekekkel beszélget a Dóri Házban, a rendezvénysorozat június 13-i megnyitóján.

 

Forrás: MTI

 

Bővebben és részletes program: www.szememfenye.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. november 1. - Megjelent a Börtönügyi Lexikon, a Bencze Béla, a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokhelyettese által szerkesztett kiadványt a héten mutatták be Pécsett.

tomeg400-1408395722.jpgPécs, 2014. augusztus 19. - Megyeszerte megkezdődnek az augusztus 20-i ünnepségsorozatok, amelyek hatalmas tömegeket vonzanak. A katasztrófavédelem összefoglalta nekünk a rendezvények biztonságos lebonyolítása érdekében betartandó legfontosabb szabályokat és tudnivalókat.

Pécs, 2015. augusztus 14. - Átadták a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának (MEREK) gyógyászati segédeszközök kölcsönzésére szolgáló logisztikai bázisát a Mohácsi és a Tüskésréti út sarkán.