A sajtó lelkesedik - a buszok kimaradnak

2013. január 29., kedd 10:44

legparna-1357646469.jpg

Míg minden lehetséges médiafelületen az eljövendő új buszmenetrendet dicsérik, a keserű igazság az, hogy Pécs tömegközlekedése egy cseppet sem vált megbízhatóbbá. Bár Baranya idei telét nem jellemezték a nagy mínuszok, és nagyobb mennyiségű hó is ritkán esett le, az utasok naponta számolnak be a médiumoknak kimaradó járatokról, ritkított menetrendről, lerobbanó járgányokról. Nem kell hangsúlyoznunk, hogy nem "puccs" áll a háttérben, ez csupán a tömegközlekedés "normál" működése.

Január 28-án az uránvárosi vonalak ritkítottan közlekedtek, átlagosan 5 perccel kellett többet várni egy-egy buszra az utasok elmondása szerint. Ennél rosszabbul jártak, akik a 2-es útvonalán közlekedtek volna, mert a 2A járat teljesen kimaradt, így minden Fehérhegy felé tartónak a 2-esekre kellett felzsúfolódnia. 

hirdetés

 

A járatok közlekedését bizonyos időszakokban már nem lehetett más szóval leírni, mint "véletlenszerű". 

Kapcsolódó cikkek

volvo-buszok400-1392395496.jpgPécs, 2014. február 14. - Öt új csuklós Volvo autóbusz beszerzésével folytatódott a pécsi közösségi közlekedést ellátó Tüke Busz Zrt. járműparkjának megújítása. Az új járműveket ma adták át a Széchenyi téren.

kerekpartura400-1394125221.jpgPécs, 2014. március 6. - Dél-Baranya kerékpáros turizmusának fellendítését szolgálja az a 400 millió forintos beruházás, amelynek támogatási szerződését Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Sitányi László, a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője írt alá.

Pécs, 2016. november 6. - Ötszázötvenmillió forintos önkormányzati forrásból újították fel az ivóvíz- és szennyvízhálózatot Pécs régi kertvárosi, hozzávetőleg hatezer lakosú családi házas övezetében - mondta Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.