A pécsi lett a legjobb ipari park

2013. március 20., szerda 16:52

dijatado6-1363794944.jpg

A jelenleg is terjeszkedő, befektetőket váró pécsi Déli Ipari Parkot választotta az Év Legjobb Ipari Parkjává a Nemzeti Külgazdasági Hivatal. 

A parkot működtető I-park Pécs Kft., a Pécs Holding és az önkormányzat befektetés-ösztönzés terén végzett erőfeszítéseinek elismeréséül nyerte el a „Déli Ipari Park a Legjobb ipari park” címet. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal kedden hat kategóriában adott át díjakat azon vállalatok részére, akik kiemelkedően hozzájárultak a magyar gazdaság fejlődéséhez 2012-ben. Pécs legújabb, a régió legnagyobb területű ipari parkjában a városi vagyonkezelőn keresztül a város is résztulajdonnal rendelkezik.
Az elbírálásnál a szakmai zsűri figyelembe vette az ipari park és a helyi önkormányzat befektetés-ösztönzés terén tett erőfeszítéseit. Díjazták az ipari park vezetésének proaktív, befektető-barát hozzáállását, az HITA-val folytatott együttműködés színvonalát. A Pécs Déli Ipari Parkra a számos fejlesztési terve és megvalósult fejlesztése (elnyert DDOP 1.1.1-es pályázat, inkubátorház létrehozása), valamint a menedzsment kiváló működése (befektetőbarát gondolkodásmód, 3 nyelvű marketing anyagok és honlap; hatékony együttműködés az önkormányzattal, az egyetemmel, a HITA-val; sikeres részvétel a Befektetőbarát Települések Programon) okán esett a zsűri választása.
Az osztrák-magyar tulajdonú I-park Kft. az M60-as autópálya lehajtójához közel alakított, és alakít ki jelenleg is összesen 250 hektárnyi területen ipari parkot. Ennek egy része - 56 hektárnyi terület - már az áruházát valószínűleg még idén megnyitó Auchan tulajdonában van. A park többi részét első ütemben nyáron közművesítik. Az I-park Kft. mintegy másfél milliárd forintot szán infrastrukturális fejlesztésekre a következő hónapokban.
A díj hozzájárul ahhoz, hogy újabb lendületet kapjon a park befektetőkkel való, jelenleg is zajló feltöltése, mivel a HITA több száz ipari parkkal áll kapcsolatban az országban. Pécs önkormányzata és a Pécs Holding elsősorban munkahelyteremtő beruházásokat, termelőegységeket, valamint logisztikai központokat vár az újonnan kialakított parkba. A legkisebb értékesítendő terület 2.500 négyzetméteres lesz, míg a legnagyobbak akár 3-5 hektárosak.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

szercode05-400-1467136991.jpg

Pécs, 2016. június 29. - Az Ericsson és a Szertár csapata ingyenes okosruha-készítő foglalkozásra hív minden érdeklődőt 5-99 éves kor között, aki szívesen tenné egyedivé a szerkóját. Az esemény célja, hogy bemutassa, milyen egyszerű kreatív gondolkodással akár egy már nem használt ruhadarabból vagy elektronikai eszközből valami újszerűt alkotni.

Tovább gazdagodott Pécsett a legendás Zsolnay-kultusz. A Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpontjában mutatták be január 8-án Apáti Abt Sándor nemrég előkerült több mint száz éves vázáját.

2013. május 6., hétfő – Hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz a Magyar Szocialista Párt a Pécsi Vízművel kapcsolatos önkormányzati megállapodás miatt – jelentette be Tóth Bertalan, a párt országos elnökségének tagja hétfői sajtótájékoztatóján, Pécsen.