A legkisebb tojás

2012. április 5., csütörtök 13:44

6-1354368658.jpgÚj aprósági rekord született Bánoson?

 

22,7 mm. Az ismert legkisebb tojás, amit Bánoson tojt egy "kezdő" tyúkocska.

Az első tojásoknál előfordul, hogy még nagyon kicsik, majd a tojó aktív idejében normális méretűek a tojások, a tojóképessége végén pedig irreálisan nagy méretű tojásokat tojik. Ezt követően, ha addig erőszakos cselekmény áldozatává nem válik, végelgyengülésben elpusztul.

hirdetés

 

Gazdái először azt hitték, hogy egy kavics került a fészekbe, amikor látták, hogy tojás,
megmérték, és gyanújuk beigazolódott, tojásuk übereli a tv-ben látott, 2, 5 cm-es esztergomi leget. Az ólból került már elő három sárgájú tojás is.

 

A hír nem világraszóló, a tojás viszont akár világelső is lehetett volna, ha nem esik áldozatul a tolómérőnek. Ekkor derült ki, hogy csak fehérje volt benne, sárgája nem.

Kapcsolódó cikkek

pecsexpo2014-plakatreszlet400-1401292052.jpgPécs, 2014. május 29. - Rudán Joe, az Abba Sisters, Détár Enikő és a Brassdance fúvósai - csak néhány azok közül, akik fellépnek a PÉCSEXPO idején az Expo Centerben. A látogatókat emellett számos más szórakoztató program is várja. Az iskolák, kulturális csoportok számára felkínált bemutatkozási lehetőséggel idén is sokan élnek.

Pécs, 2015. május 1. - A pécsiek véleménye és megkérdezése nélkül nem épülhet a jövőben semmiféle atomhulladék-tároló a Mecsekben - írta a polgármester az MTI-hez tegnap eljuttatott közleményében.

Pécs, 2014. május 8. - A baranyai megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése mai, rendkívüli ülésén a holokauszt 70. évfordulója alkalmából írásban deklarálta elköteleződését: Pécs városában - és sehol a világban - többé ne fordulhasson elő, hogy valakit vallása, bőrszíne vagy bármely kisebbséghez való tartozása miatt hátrányos megkülönböztetés ér.