A jövő héten áll bíróság elé a polgármester lányának támadója

2013. szeptember 26., csütörtök 05:40

A jövő héten áll bíróság elé Kaposváron a pécsi polgármester lányát megtámadó férfi - tudatta a Kaposvári Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-vel. Vadócz Attila tájékoztatása szerint a tárgyalás október 2-án kezdődik, a jövő hétre két ülésnapot terveznek, az ügyben nyolc-kilenc tanút és szakértőket hallgatnak meg.

A szóvivő jelezte: lehetséges, hogy zárt tárgyalás lesz, ugyanis a bírósághoz érkezett erre vonatkozó kérelem. Azt a bíró dönti el, hogy a kérésnek helyt ad-e - tette hozzá.
   
A büntetőügyet azért tárgyalja a Kaposvári Járásbíróság, mert a megtámadott lány édesanyja - Páva Zsolt (Fidesz) pécsi polgármester felesége - a Pécsi Törvényszéken bíró, emiatt a Pécsi Járásbíróság elfogultságot jelentett be.
   
A polgármester 20 éves lányát április 5-én hajnalban az utcán támadta meg Ny. Zoltán. A lány a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd gyalog indult haza. A férfi követte és megtámadta, eltörte az arccsontját, az orrát, letépte a ruháját. A lány el tudott menekülni, de súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban kezelték.
   
A rendőrség és a Terrorelhárítási Központ nagy erőkkel kereste a férfit. Ny. Zoltán kilenc nappal a történtek után maga jelentkezett a rendőrségen, őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az ügyészség kifosztással és más bűncselekményekkel vádolta meg.

hirdetés

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

rendorseg2-1373394384.jpg

Kék hírek Pécsről, július 8-9.: késsel szerzett mobil egy buszfordulóban; a férj is beszállt az üldözésbe a bölcsinél; 13 macska és 2 kutya egy Corvin utcai lakásban; június végi kerékpáros baleset szemtanúit keresik.

Pécs, 2014. július 1. - A Lehet Más a Politika sajnálatosnak tartja, hogy jelentős összegű közpénzből bontják le a már negyedszázada lakatlan pécsi magasházat, és arra kéri a városvezetést, hozza nyilvánosságra, eddig mennyit költöttek az épületre az adófizetők pénzéből - mondta Keresztes László Lóránt, a párt helyi önkormányzati képviselője.

pink-peac-1372332896.jpgÁtalakult játékosállománnyal szövöget nagy terveket a legutóbbi idényben diákok mellett mindössze hat hivatásos kosarast felvonultató PEAC-Pécs, amely ötödik lett a női NB I-ben, harmadik helyen végzett az Adria Ligában, és bekerült a Magyar Kupa négyes döntőjébe. A PINKK Roberto Hernándezzel és Iványi Dalmával készül az új idényre, és egy új szerb csillaggal a játékosok soraiban.