A hallgatók támogatják a pedagógusokat

2013. január 24., csütörtök 07:21

diakok-1359024768.jpg

Azt várják a HÖOK-tól, hogy a kormánnyal folytatott tárgyalásokkal kapcsolatban ne legyen semmiféle titkolózás - fejezték ki a Hallgatói Hálózat képviselői a legutóbbi pécsi fórumon. Mivel a kormány a HÖOK-ot választotta ki elsődleges partnernek a felsőoktatási reformmal kapcsolatos módosítások egyeztetéséhez, félő, hogy a helyzet az egyetemisták megosztásához vezethet. A HAHA mindenképpen napirenden akarja tartani a kérdést és folytatni a társadalom tájékoztatását arról, hogy mi történik a magyar felsőoktatással. A sztrájkra készülő pedagógusokkal teljes szolidaritást vállalnak.

A hallgatók teljes gőzzel készülődnek a február 11-ére meghirdetett szabadegyetemre, ahol magyar és nemzetközi előadókat hallgathatnak majd meg az érdeklődők. A témák: korszerű felsőoktatás; korszerű közoktatás; állampolgári jogok; az egyetemek jelenlegi helyzetének visszásságai; aktív állampolgárság; a demokrácia technikái és a civil mozgalmak módszerei; mai kultúrpolitika, oktatáspolitika, társadalompolitika; város az egyetemen, egyetem a városban.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. október 13. - Új elnöke lesz a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) januártól. A szervezet október 18-i tisztújító küldöttgyűlésén az MTI információi szerint a jelenlegi vezető, Körösparti Péter már nem jelölteti magát.

3836652-d3b026e11e5e691cd8e22416933fbc59-wm-1359984814.jpgA Hallgatói Hálózat aktivistái reggel a 25 emeletes ház falára lógatott molinóval folytatták a közoktatás és felsőoktatás helyzetéről szóló figyelemfelkeltő kampányukat.A felirat a február 11-i Szabadegyetemet és a szintén aznapra  szervezett Egyetemes összeomlás nevü demonstrációt hírdeti.

 

 

Pécs, 2015. július 26. - A baranyai megyeszékhelyre várt külföldi hallgatókkal és a pótfelvételizőkkel együtt várhatóan több mint ötezer elsőéves kezdi meg tanulmányait ősszel a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) - közölte az intézmény oktatási igazgatója pénteken.