29 milliárd forint adósságot vállal át az állam Pécstől.

2013. március 1., péntek 14:39

adossag.jpg Páva Zsolt polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: aláírta a tervezetet, mely szerint az állam átvállalja Pécs város addósságának 70%-át. Az eddigi 41 milliárd forintos adósságból "mindössze" 12 milliárd forint marad.

"Szerdán délután szentesítettük azt a megállapodást, amelynek értelmében a város meglévő 41 milliárd forintos adósságállománya 29,227 milliárd forinttal csökken. A város korábbi, egy főre vetített adósságállománya így 272 ezer forintról 82 ezer forintra esett vissza" - mondta Páva Zsolt. A polgármester szerint a döntéssel Pécs adóssága kezelhetővé vállik. Az önkormányzat korábban a kölcsönök jelentős részét átütemezte, ezek egy jelentős hányadánál csak a kamatokat fizette a város az elmúlt években.

hirdetés

Páva Zsolt szerint már idén is több százmilliós megtakarításokat jelenthet a döntés.

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. december 22. - Csaknem 800 millió forintból korszerűsítik a csapadékvíz-elvezetést Pécsett; a projekt támogatási szerződését a napokban írták alá - közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata szerdán az MTI-vel.

vasuti-rendor-elismerese-atadas-1374144815.jpg

Régóta látta el kiemelkedő színvonalon szolgálatát Paulovics István, a Pécsi Rendőrkapitányság Központi Rendőrőrs Rendészeti Alosztály Vasúti Csoport csoportvezetője. Emiatt részesült elismerésben a 63. Vasutasnapon.

304-1-1375734375.jpg

Jövő tavaszra újjáéleszti a város az Égervölgyi tavat és környékét. A cél az, hogy a mostani szörnyű állapotok helyett olyan közparkja, kirándulóhelye legyen a családoknak, ahol kulturált, modern körülmények között, biztonságos, rendezett és varázslatos környezetben tölthetik szabadidejüket a pécsiek.