Virtuózok - Értéket közvetít az új tehetségkutató

2014. június 25., szerda 21:54

violinkid57120140611223426-1403729493.jpgTalán nem vagyok egyedül, ha azt mondom, a tehetségkutató szót hallva szinte felnyögök fájdalmamban. Eszembe jutnak Megasztárok és X-Faktorok győztesei, és a lassan tíz éve tartó mánia: felfedezni valami újat, valami különlegeset. A jelentkezők célja pedig mindig egy volt: a régóta dédelgetett álom valóra váltása. Az M1 vállalkozása újraértelmezi a trendet ősszel induló műsorában, a Vitruózokban csak a klasszikus tehetség számít.

Az egyedülálló komolyzenei tehetségkutató október és karácsony között látható majd az M1 csatornán.

Elsődleges célja a komolyzene széleskörűbb elfogadtatása, megismertetése.

 

"A klasszikus zene egyedülállóan hat a lélekre, konstans és örökérvényű. Művelésének legfontosabb komponense – a tehetség, a kitartás és az elhivatottság mellett – a befektetett munka, a gyakorlás. Úgy gondoljuk, hogy a zenekultúra fejlődése nem csupán igényli az emberek figyelmét, de meg is érdemli azt."

hirdetés

 

Olyan fiatalok jelentkezését várják, akik kiválóan játszanak klasszikus hangszerek valamelyikén, vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő tehetséget. A versenyzők teljesítményét nemzetközi szinten is elismert szakmai kiválóságokból álló négytagú zsűri értékeli.

 

A jelentkezés feltételei:


1.) A versenyzők csak egyéni produkcióval indulhatnak.

 

2.) A versenyre egy klasszikus zeneszerző szabadon választott darabjával lehet jelentkezni. A zenemű hossza minimum kettő, maximum öt perc lehet.

 

3.) A műsor által elfogadott hangszerek listája megtalálható a www.virtuozok.hu oldalon.

 

4.) A versenyzők három korcsoportban bizonyíthatnak:

  • 6 éves kortól 13 éves korig
  • 14 éves kortól 19 éves korig
  • 20 éves kortól 24 éves korig (énekeseknél a felső korhatár 28 év)

Nyeremények:


A műsornak mind a három korcsoportból lesz egy-egy győztese. Mindhárom győztes nyer egy lemezfelvételt, illetve egy fellépést egy neves külföldi koncertteremben. A külföldi útra a nyertest a felkészítő tanára is elkíséri.


A fellépés helyszínei: az Avery Fisher Hall (New York), a Roy Thomson Hall (Torontó) illetve a Kravis Center (Miami).

A három győztes közül a közönség megszavaz egy fődíjast is, aki a tengerentúli fellépési lehetőség és a lemezfelvétel mellett egy éven keresztül havi 1 millió forint fődíjban is részesül, tehát összesen 12 millió forintot nyer.

 

Bővebb információ és jelentkezés: http://virtuozok.hu/felhivas

 

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. október 8. - Július 1-től igényelhető a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK). A lakásépítési támogatásról szóló 256/2011. (XII. 6.) Korm. rendelet 3. § (1) bekezdés db) pontja és 11. § (1) bekezdés n) pontja értelmében a kedvezmény - egyéb feltételek fennállása mellett - akkor igényelhető, ha az igénylő köztartozásmentes adózónak minősül.

download-1372157240.jpg

Új földtörvényt fogadott el a parlament pénteken. A szavazást hangos tiltakozás kísérte a Jobbik részéről, akik transzparensekkel vonulva a pulpitusra skandálták: „Hazaárulók”

Budapest, 2016. január 31. - A bevallási nyilatkozatot választók is rendelkezhetnek adójuk 1+1%-áról. Évek óta nagyjából csak a fele ajánlja fel adójának egy százalékát abból a mintegy négy és félmillió állampolgárból, aki személyi jövedelemadót fizet. Az szja 1+1%-áról idén is csakúgy, mint az elmúlt években május 20-áig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül.