Viharjelzést kiegészítő zászlók a rendőrhajókon

2016. augusztus 10., szerda 07:00

badacsony400-1470761472.jpg

Siófok, 2016. augusztus 10. - A szolgálati hajókon rendszeresített sárga és piros zászlókkal egészíti ki a balatoni viharjelző rendszer tevékenységét a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a Belügyminisztérium Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület által működtetett szárazföldi viharjelző rendszer I. fokú viharjelzésénél a vízirendészet hajóin sárga zászlóval, a II. fokú viharjelzés idején piros zászlóval hívják fel a figyelmet a veszélyre.

hirdetés

 

Elsőfokú figyelmeztetés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan. Ilyenkor úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel a vízen tartózkodni csak a parttól számított 500 méteren belül szabad. Másodfokú figyelmeztetés esetén a viharjelző percenként 90-szer villan fel, ebben az időszakban tilos fürödni, nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni, a vitorlások kivételével.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. augusztus 23. - Ingyen wifi lesz a szegedi, a miskolci és a pécsi vasútállomáson is - közölte a vasúttársaság.

koncert400-1466074871.jpg

Budapest, 2016. június 17. - Vannak munkahelyek, amelyeket publikusan meghirdetnek, másokat belsősökkel töltetnek be, de akadnak olyan esetek is, amikor ajánlások útján vagy ismeretségi körből keresnek jelölteket.

Budapest, 2016. december 18. - Egész napos műsorfolyammal várja ma az érdeklődőket a közmédia ötödik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciója, amelynek kedvezményezettje a Magyar Református Szeretetszolgálat.