Veszélyhelyzeti alkalmazás okostelefonokra

2013. december 1., vasárnap 08:05

veszelyhelyzeti-alkalmazas400-1385881464.jpgOkostelefonokra és táblagépekre készített országosan bárki által ingyenesen elérhető alkalmazást a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A 21. század elvárásainak megfelelő veszélyhelyzeti tájékoztató rendszer a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel közös fejlesztés révén valósult meg.

Az elmúlt időszakok veszélyhelyzetei - a márciusi hóhelyzet és a júniusi árvíz - hatékony megoldás kidolgozását tették szükségessé a lakosság azonnali, naprakész, célzott tájékoztatására. Ennek érdekében a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az elmúlt hónapok során mobil eszközökre optimalizált alkalmazást fejlesztett ki stratégiai partnereivel. A rendszer segítségével az okostelefonnal rendelkezők azonnal tájékozódhatnak a lakóhelyük, az úti céljuk által érintett területek, figyelt útvonalak, megyék, vagy akár az egész ország aktuális helyzetéről, a kiadott figyelmeztető és riasztási jelzésekről.

hirdetés

 

További részletek a baranya.katasztrofavedelem.hu oldalon.

 

Forrás: BM OKF/BMKI

Kapcsolódó cikkek

bator-tabor400-1471409903.jpg

Budapest, 2016. augusztus 17. - A Telenor tavaly októberben alakított ki egyedi mobilflottát a súlyosan beteg gyerekeket segítő Bátor Tábor Alapítvány és támogatói számára.

Budapest, 2016. július 2. - Rengeteg szülőnek okoz fejtörést, milyen programokat találjon gyermekének a nyári iskolaszünet idejére. Összeállításunk segít azoknak, akik hasznos elfoglaltságot keresnek az informatika, a programozás iránt érdeklődő gyermekeiknek. Bolygóközi expedíció, programozott fantáziavilág, kalandpálya - a fiatalok nyári táborokban, játékos formában, izgalmas feladatokon keresztül tanulhatják meg a kódolás fortélyait. Egyes táborok rászoruló gyermekeket is támogatnak.

cbd89ebed16388b48cfc109677f18551-1364578581.jpg

Budapesten, Pécsett és Debrecenben tart előadásokat a világhírű motivációs tréner és prédikátor, a kéz és láb nélkül született Nick Vujicic, aki először látogat hazánkba 2013. április 18-20-a között a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására. A világhírű tréner 17 éves kora óta tart előadásokat a világ szinte valamennyi országában, mellyel célja, hogy küzdeni tudásra tanítsa az embereket, illetve megerősítse őket abban, hogy ne adják fel álmaikat. Nick Vujicic magyarországi látogatása a Nem Adom Fel Alapítvány, az Ez az a Nap! Szervezőiroda és a Szeretet a Válasz Közhasznú Egyesület közös szervezésében valósul meg. Az előadásokra közel tizenötezer érdeklődőt várnak a szervezők.