Vége az országos tűzgyújtási tilalomnak

2013. augusztus 28., szerda 21:59

Az erdőkre és fásításokra, az erdők és fásítások melletti területekre július 22-étől elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat a vidékfejlesztési miniszter a mai napon, augusztus 28-án azonnali hatállyal feloldotta.

A megyei kormányhivatalok erdészeti igazgatóságai által elrendelt és jelenleg hatályban lévő tűzgyújtási tilalmak hatályát a feloldás nem érinti, azok továbbra is érvényesek.

 

hirdetés

A minisztérium ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a tűzgyújtási tilalommal nem érintett erdőkben tüzet gyújtani csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell eloltásáról.

 

Amennyiben erdőn kívüli területeken égetünk avart, gyomot, illetve növényi hulladékot, minden esetben fokozott figyelemmel kell eljárnunk, mert a tűz felügyelet nélkül könnyen továbbterjedhet és súlyos károkkal járó közvetlen tűzeset forrása lehet.

 

A fentiek alapján Baranya megyében jelenleg nincs érvényben tűzgyújtási tilalom.

 

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium/BMKI

Kapcsolódó cikkek

sormas-tuntetes400-1439125204.jpgSormás, 2015. augusztus 9. - Közös megmozdulásokkal, együtt lépnek fel a jövőben a menekülteket ideiglenesen befogadó állomások megépítése ellen a Nagykanizsa melletti Sormás és a Pécshez közeli Martonfa képviselői.

Budapest, 2014. március 18. - Új elemmel bővül a civil szervezetek részére biztosított állami támogatások rendszere az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére. Az új infrastruktúra-támogatási rendszer célja, hogy a Kormány az intézmények által felajánlott szabad kapacitások - ingatlan és ingó vagyon, szolgáltatások - használatba adásával is segítse a köz érdekében tevékenykedő civil szervezeteket.

networqueen400-1480196041.jpg

Budapest, 2016. november 28. - Több mint 300 millió forint. Ennyi bevételt köszönhetnek Csongrád megyei vállalatok és vállalkozások annak a hölgynek, aki 2016-ban elnyerte a büszke NetworQueen címet. Kátai Krisztinát jelképesen az Országos Networking Konferencián koronázták a jutalékmentes üzleti ajánlások királynőjévé.