Van kíméletes állattartás is

2013. november 9., szombat 14:40

kimeletes-allattartas-foto-bajomi-balint-1384004408.jpgA Négy Mancs a Márton-nap előtt felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a liba- és kacsatermékek esetében lehetőségük van kíméletes, állatbarát tartásból származó magyar termékek választására is.

Gabriel Paun, a Négy Mancs nemzetközi kampányigazgatója elmondta: „A nagyüzemi állattartás lehet nagyon rossz az állatoknak – de lehet jobb is. Még ha fogyasztunk is húst, megvan a lehetőségünk és a felelősségünk dönteni arról, hogy erősítjük-e pénzünkkel a kegyetlen, az elkerülhető szenvedést okozó tartási módokat vagy sem. A Négy Mancs az ilyen kegyetlen technikák állatbarát módszerekkel való helyettesítéséért kampányol, és a vásárlók erejével ehhez a célhoz egyre közelebb kerülünk.”

hirdetés

 

Az állatvédők célja a kacsák és a libák ketreces tartásának, kényszertömésének és tolluk elevenen történő tépésének felszámolása. Pozitív listájával a szervezet segít egymásra találni a felelős termelőknek és a tudatos, állatbarát vásárlóknak. A jövőben a Négy Mancs Magyarországon és a magyar termelőknek fontos piacok országaiban egyaránt még több energiát fog arra fordítani, hogy az állatbarát termékek előnyeit minél több vásárlóval megismertesse.

Szerző: Négy Mancs, forrás: greenfo.hu

Kapcsolódó cikkek

Budapest-Debrecen-Győr, 2014. augusztus 4. - A telefonon megkérdezettek fele állítja, hogy megáll, ha lerobbant autót lát, mégis 14 percig kellett várni, míg valaki segített egy bajba jutott nőn. Jobb, ha stoppolva kérünk segítséget, mintha jelzés nélkül várunk. A győriek a legsegítőkészebbek, utánunk a debreceniek, majd a budapestiek.

Budapest, 2013. augusztus 26. - A nevelési-oktatási intézményekben foglalkoztatottaknak járó pótlékok jelenlegi szabályozásának fenntartását javasolja a köznevelési törvény módosításához benyújtott indítványában a fideszes Pokorni Zoltán.

38666-1366028550.jpg

A varsói gettófelkelés kirobbanásának 70. évfordulóján Villanásnyi szabadság címmel kerekasztal-beszélgetést rendeznek április 19-én, pénteken a budapesti Holokauszt Emlékközpontban. A náci Németország által megszállt Lengyelország fővárosában 1943 januárjában kezdődött a felkelés, mintegy ezer-ezerötszáz fő részvételével, hogy hátráltassa a gettó kiürítését.