Útfelújítások a 33 milliárdos országos programban

2013. október 27., vasárnap 12:00

dd-utfelujitas-2013-2014-1382871942.jpgA kivitelezői szerződések aláírása után napokon belül megindulnak a munkaterület átadások a nyomvályúk és felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó programban. A 33 milliárd forintos keretösszegű beavatkozások első ütemében minden megyében még idén megjelennek a munkagépek - jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár október 27-én, Leányfalun.

Október utolsó hetében összesen 252 kilométer útfelújításhoz kapcsolódó szerződést ír alá a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőkkel. November első napjaiban további mintegy 270 kilométerre vonatkozóan köttetnek meg a kivitelezési megállapodások. Így a következő napokban és hetekben az ország valamennyi megyéjében munkaterületet ad át a közútkezelő az útfelújításokhoz. A beruházások legkésőbb jövő tavasszal azokon a szakaszokon is befejeződnek majd, amelyeken már csak 2014-ben kezdődhetnek meg a munkálatok.

hirdetés

 

Az engedélyhez nem kötött beavatkozások országszerte összesen 287 kritikus állapotú szakaszon, több mint 520 kilométeren javítják majd tartósan az útállapotokat.  A fejlesztések a térségi elérhetőség és a közlekedésbiztonság javítását, a fenntarthatóságot szolgálják az adott helyszínen leghatékonyabban alkalmazható technológiai megoldással.

A szakminisztérium jóváhagyásával összesen mintegy 1200 kilométeren végeznek el beavatkozásokat az országos közúthálózaton idén és a jövő év első felében. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a teljes körű felújításokat is beleértve 122 milliárd forintot fordíthat a legrosszabb állapotú, legforgalmasabb szakaszok rendbetételére 2013-2014-ben. A programokban érintett utak hosszú évekig biztosan megfelelő minőségben állnak majd a közlekedők rendelkezésére.

 

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

utfelujitas-orszagos-program2013-14-620-1382872077.jpg

Kapcsolódó cikkek

Lezárja a Terrorelhárítási Központ (TEK) a kormányfő otthonának környékét péntektől - derül ki a szervezet honlapjára csütörtökön felkerült személy- és létesítménybiztosítási intézkedésről szóló dokumentumból.

Budapest, 2016. november 4. - Az IT Services Hungary (ITSH) Kft. három vidéki telephelyén, Szegeden, Debrecenben és Pécsen 4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Budapest, 2014. június 13. - Idén is a Magyar Turizmus Zrt. szakmai partnerségével valósul meg a Múzeumok Éjszakája rendezvény, amelynek sajtótájékoztatóját június 11-én tartották Kecskeméten - közölte az MT Zrt.