Újrázott a pécsi diák a Nemzetközi Fizikai Diákolimpián

2013. július 15., hétfő 14:30

szabo-attila-2013ab-1373891537.jpg

Pécs, 2013. július 15. - Tavalyi győzelme után idén is abszolút első lett a 44. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián (IPho) Szabó Attila, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium diákja - erősítette meg több hírportál információját az iskola igazgatója hétfőn az MTI-nek.

Zalay Szabolcs elmondta: a 12. osztályos tanuló az első diák a verseny történetében, akinek kétszer is sikerült abszolút első helyet elérni.

 

A Nemzetközi Fizikai Diákolimpiát a múlt héten rendezték Koppenhágában 82 ország 381 indulójának részvételével. Magyarországot versenyzőként öten képviselték, köztük Szabó Attila, akit tanára, Simon Péter is elkísért Dániába.

hirdetés

 

Az igazgató megjegyezte, a fizika mellett más tárgyakban is kiemelkedően teljesítő Szabó Attilát felvették a cambridge-i egyetemre, ősztől feltehetően ott folytatja tanulmányait.

 

Forrás: MTI

 

A záróeseményről készült videó ide kattintva érhető el a verseny honlapján. Szabó Attila miatt kb. 1:40:00-nél érdemes bekapcsolódni.

 

Fotónk a felvétel egyik képkockája.

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. április 15. - A Magyar Telekom hagyományához hűen idén is díjazza a fenntarthatóság terén kiemelkedő szerepet vállalókat. A DELFIN Díjat olyan magyar cégeknek adományozza a Telekom, amelyek fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége kimagasló és tevékenységükhöz viszonyított fenntarthatósági teljesítménye példaértékű.

Budapest, 2016. december 9. - Kenyérpirító, vasaló, porszívó, mikró vagy egyéb háztartási kisgép beszerzését majdnem minden ötödik ember tervezi idén karácsonykor, de a sláger még mindig a mobiltelefon. Utóbbi minden harmadik magyar háztartásban kerül majd a karácsonyfa alá, derült ki az Euronics legfrissebb, 18 év feletti lakosságra súlyozott felméréséből.

Budapest, 2015. július 17. - A legmagasabb fokú hőségriasztást, hőségriadót rendelt el pénteken 0 órától hétfő délután négy óráig az országos tiszti főorvos - tudatta közös közleményben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).