Újra lehet pályázni a Mesterek Mestere Díjra

2016. március 25., péntek 06:05

Budapest, 2016. március 25. - Második alkalommal hirdették meg a Mesterek Mestere Díj pályázatot. A díjra kiemelkedő színvonalon dolgozó és szolgáltató burkoló és kőműves szakemberek jelentkezhetnek referencia munkáikkal.

A pályázni egyszerűen, a referenciákról készült fotók beküldésével és a www.mapei.hu/mesterekmestere címen található pályázati adatlap beküldésével lehet. A pályázat beküldési határideje 2016. szeptember 1.

 

A díj megyei, közönségdíj és országos kategóriákban kerül kiosztásra. A megyei és fődíj odaítéléséről független szakmai zsűri, míg a közönségdíjról online közönségszavazás dönt. A díjazottak jelentős erkölcsi és anyagi elismerésben részesülnek és használhatják a Mesterek Mestere címet.

hirdetés

 

Minden második burkoló külföldre menne

 

A Mapei Kft. 2016 februárjában 200 burkolót kérdezett meg egy felmérés keretében. A megkérdezett szakemberek fele (53 százalék!) úgy érzi, hogy szakmailag nincs megbecsülve a munkája. 47 százalékuk az anyagi megbecsülést, a szakmunka megfizetését, 36 százalékuk az erkölcsi elismerést hiányolja.

 

Érdekes párhuzam, hogy a megkérdezett szakemberek fele (54 százalék!), már gondolkodott külföldi munkavállaláson a magasabb fizetés lehetősége miatt, ami szerintük háromszorosa a magyar béreknek.

 

A Mesterek Mestere díj célja elismerni a kiemelkedő teljesítményt nyújtó építő szakembereket, ezzel javítani az építő szakmák társadalmi megbecsülését; újra vonzóvá tenni a fiatalok számára; lassítani a szakemberek elvándorlását és enyhíteni a szakemberhiányt.

 

- Adjunk többet a szakembereknek, ez a fő célunk, emeljük ki őket, és mutassuk meg, hogy az építési szakember jó ember, ő jót akar adni. Úgy hiszem, ha megmutatjuk és elismerjük a jó példákat, az sokakat inspirál és egyre több lesz a jó szakember - mondta Markovich Béla a díjat alapító Mapei Kft. ügyvezetője.

 

A Mesterek Mestere díj eddigi díjazottjai

  • 2015. Magyarország Mesterek Mestere: Filó Mihály, Budapest
  • 2015. Mesterek Mestere Közönségdíj: Kiss Tamás, Nagykereki
  • 2015. Tiszteletbeli Mesterek Mestere Díj: Ratskó István, Budapest

A pályázati felhívás a www.mapei.hu/mesterekmestere címen tekinthető meg.

 

Forrás: Fülöp Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. április 15. - A Magyar Telekom hagyományához hűen idén is díjazza a fenntarthatóság terén kiemelkedő szerepet vállalókat. A DELFIN Díjat olyan magyar cégeknek adományozza a Telekom, amelyek fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége kimagasló és tevékenységükhöz viszonyított fenntarthatósági teljesítménye példaértékű.

Budapest, 2015. szeptember 28. - Az E.ON Csoport energiahatékonyság témakörben kreatív pályázatot  ír ki óvodás gyermekeknek, valamint általános iskolai diákoknak három kategóriában. A pályázatok szorosan kapcsolódnak az ’EnergiaKaland’ elnevezésű, környezet- és energiatudatossági szemléletet erősítő oktatási programhoz.

duna-projekt-zaro1-400-1435383531.jpgKeselyűs, 2015. június 27. - Ünnepélyes keretek között a héten megtörtént a teljes Duna projekt kivitelezési munkáinak lezárása a Sió-torkolati műnél. Az Európai Unió támogatásával több mint 28 milliárd forintból megvalósult beruházás hat megye 152 településének árvízvédelmi biztonságát növeli.