Új helyen a pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsadás

2015. október 21., szerda 06:05

Pécs, 2015. október 21. - Az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi központja által támogatott, Pécsen már negyedik éve működő pénzügyi tanácsadó iroda október 20-tól új helyen, a Király utca 42. szám alatt fogadja a megkereséseket. A tanácsadó irodát az elmúlt évek során több ezer ügyfél kereste fel pénzügyi fogyasztóvédelmi kérdéssel, vagy panasszal, hiánypótló tevékenységét díjmentesen végzi a pécsiek és a megye valamennyi lakosa érdekében.

2012 tavaszától működik a tizenegy tagú országos Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat pécsi irodája, amely az indulás óta eltelt években több ezer ügyfél számára nyújtott díjmentes pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsokat. Az iroda hiánypótló tevékenységet folytat a városban, hiszen a gyakran igen bonyolult banki, biztosítási ügyekben pártatlan szakértőként igyekszik a fogyasztók döntését, igényérvényesítését támogatni. Tanácsadóik a sokakat érintő aktuális kérdésekben a helyi sajtó segítségével és különböző rendezvényeken is törekednek a fogyasztók korrekt tájékoztatására.

hirdetés

 

Az elmúlt hónapokban főként a banki elszámolások és a devizahitelek forintosítása, illetve a brókerbotrányok okán keresték fel legtöbben az irodát, melynek munkatársai - dr. Schmidt Gábor és Szeberényi György - felsőfokú végzettséggel és több éves gyakorlattal rendelkeznek.

 

A tanácsadó iroda szolgáltatásának lényege, hogy ügyfeleik

  • pénzügyi panasz rendezéséhez a leghatékonyabb megoldással élhessenek;
  • már a szerződéskötés előtt segítséget kapjanak bankok, biztosítók, más pénzügyi szolgáltatók esetében;
  • az adósokat segítő állami intézkedésekkel (pl. elszámolás, Nemzeti Eszközkezelő programja, adósságrendezési eljárás) kapcsolatban szakszerű tanácsot kapjanak;
  • döntések előtt ne csak jutalékorientált ügynökök/ügyintézők ajánlatát, hanem egy független, pártatlan tanácsadó véleményét is kikérhessék.

A tanácsadó iroda az új helyen változatlan ügyfélfogadási renddel, igényes körülmények között várja régi és új ügyfeleit.

 

Az iroda új címe:
Pénzügyi Tanácsadó Iroda, Pécs, Király u. 42.
Tel.: 06-70-243-3356; email: [email protected]; honlap: www.penzugyifogyaszto.hu

 

Nyitvatartás: Hétfő, Szerda, Péntek: 9-13 óra; Kedd, Csütörtök: 13-17 óra

 

Forrás: Morvai Gábor / Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat

 

pu-tanacsado-iroda600-1445366741.jpg

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. szeptember 22. - Mától lesznek elérhetők a kormány új lakossági energiahatékonysági pályázatai. Összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre három különböző pályázatból.

Budapest, 2016. január 12. - Felkavarták az amúgy is élénkülőben lévő ingatlanpiacot a lakásépítést ösztönző új kormányzati intézkedések. December második felében és január első napjaiban számottevően, 64 százalékkal nőtt a magánszemélyek által feladott hirdetések száma, ami elsősorban a Családok Otthonteremtési Kedvezményének (CSOK) kibővítésével magyarázható - derül ki az ingatlan.com friss összeállításából. Budapesten a CSOK-képes új lakások átlagos négyzetméterára 535 ezer forint, Székesfehérváron 380 ezer forint, Debrecenben pedig 345 ezer forint.

Pécs, 2015. szeptember 21. - Egy napelemes rendszer megtérülési ideje 6-7 év. Ezzel szemben a garanciaidő, vagyis amíg teljes biztonsággal energiát fog termelni, legalább harminc év. Ezért, ha az üzemidő egészét nézzük, a megtérülés után is évtizedekig nyereséget termelő beruházás induló költsége végképp eltörpül a haszon mellett. 30 év alatt milliókat spórolhatunk a napelemekkel még akkor is, ha csekély az energiafogyasztásunk. Persze, minél nagyobb villanyszámlát váltunk ki a megújuló energiaforrás segítségével, annál többet takarítunk meg.