Több száz játékmackó a gyermekotthonoknak

2016. december 20., kedd 07:05

mackot-karacsonyra400-1482212882.jpg

Diósjenő, 2016. december 20. - A Mackó Mama Alapítvány és a Fürgefutár.hu közös karácsonyi akciójának eredményeként több száz plüssfigura gyűlt össze az ország különböző gyűjtőpontjain, hogy hat gyerekotthon kis lakóinak karácsonyát tegyék szebbé.

A Küldj egy mackót karácsonyra! felhívás keretében megyei napilapok és országos magazinok gyűjtötték a  szerkesztőségekbe és az alapítvány központjába a játékokat, amit Nógrád, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei otthonok kaptak meg.

 

A gyűjtés zárásaként a Diósjenői Gyermekotthon lakóinak adta át Mackó Mama Alapítvány és a Fürgefutár.hu alapítója, Colin Snead az adományok egy részét és megnyitották az intézetben a 2500 darab játékból álló kiállítást.

 

Mackómama 30 éve gyűjti a játékmackókat a Borsod megyei Harsányban, és 2016 szeptemberében Guinness-rekordot állított fel a világ legnagyobb mackógyűjteményével. Eddigi gyűjtései, és a jelenlegi akció sem öncélú; gyerekkorában minden álma egy mackó volt, ami nem adatott meg neki, és most az szeretné, ha minél több hátrányos helyzetű gyerek jutna mackóhoz, ami szebbé teszi az életüket.

hirdetés

 

Holler Lajos, az Alapítvány egyik alapítója elmondta, az adományozás valójában szeretetmegosztás, amit most a sok-sok mackóval küldtek az emberek a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

 

Colin Snead, a Fürgefutár.hu alapító tulajdonosa nagy örömmel állt a kezdeményezés mellé, már csak azért is, mert a híres teddy bear hazájából, Nagy-Britanniából származik. A cég vállalta, hogy hálózatán keresztül elszállítja a gyűjtőpontokról a játékokat a gyerekotthonokba, hogy szentestére mind a hat intézet karácsonyfája alá megérkezzenek a játékok.

 

mackok600-1482213073.jpg

 

A rendezvény fővédnöke a Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke, Barna János elmondta, több gyűjtőakció is folyik a megyében a Mackó Mama Alapítvány közbenjárásával, többek között a mentőautókat is ellátják játékmackókkal, hogy a beteg gyerekek könnyebben átvészeljék az utat a kórházakig.

 

Szabó Béla, az intézet igazgatója vette át az adományt Mackómamától és Colin Sneadtől, és háláját fejezte ki minden adományozónak a megyéből és az ország minden pontjáról, akik átérezték, hogy milyen sokat jelent egy ekkora ajándék az otthonokban élő gyerekeknek. Mackómama célja, hogy a következő két évben 20 000 darabosra duzzasztja a mackók számát, amivel folyamatosan támogatja a rászoruló gyerekeket.

A kedvezményezett gyerekotthonok: Diósjenői Gyerekotthon, Reménysugár Gyermekotthon - Balassagyarmat, Berceli Gyerekotthon, Ipolypart Otthon - Ludányhalász, Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ.

Az akcióról bővebben itt olvashat: www.furgefutar.hu/mackofalva

 

Forrás: Noguchi Porter Novelli

 

plussmackok600-1482213297.jpg

Kapcsolódó cikkek

pecs-nap-hostel400-1454160096.jpg

Budapest, 2016. január 31. - Idén első alkalommal szervezték meg a budapesti szórakozóhelyek, klubok, kocsmák és bárok versenyét, a Heineken Budapest Nightlife Awards-ot. A díjakat az interneten leadott szavazatok alapján osztották ki. A különböző kategóriákban indulő fővárosi helyszínek mellett szavazni lehetett a legjobb vidéki partivárosra is.

faradt400-1400765639.jpgBudapest, 2014. május 23. - Bár a hazai munkavállalók negyven százaléka kevésnek találja az adott évben kivehető szabadnapok számát. Így is minden második dolgozóval előfordult már, hogy csak papíron ment szabadságra, 2 százalék pedig egyáltalán nem vett ki szabadságot - derül ki a Profession.hu legfrissebb felméréséből.

download-1365192925.jpg

Segíts egy mosollyal címmel jótékonysági akciót indít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára a Mercedes-Benz Hungária Kft. - közölte a Mercedes-Benz Hungária Kft. marketing- és PR-vezetője pénteken Kecskeméten az MTI-vel.