Szerelők csúcstalálkozója Pécsen

2016. február 26., péntek 06:05

tettyeforrashaz-muszakiszakmainap400-1456427169.jpg

Pécs, 2016. február 26. - Az ország majdnem minden szegletéből, összesen kilenc víziközmű szolgáltatótól érkeztek szakemberek február 24-én Pécsre, a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. rendhagyó műszaki szakmai napjára.

A Zalától Viharsarokig terjedő régiók szennyvíztisztító-telepeit és vízhálózatait működtető résztvevők három témában: (1) a szennyvízkezelés, (2) a tűzcsapok és nyomáscsökkentők működése, valamint (3) az ivóvíz fertőtlenítése és a kapcsolódó munkavédelem területén bővítették szakmai felkészültségüket.

 

Az elméleti képzés mellett így például közös, interaktív szerelői gyakorlaton szedtek darabokra és javítottak tonnás iszapsűrítő centrifugát, de szimulálták a vészhelyzeti palackos légzőrendszerek használatát, nyomáscsökkentők és tűzcsapok javítását, valamint mértek oltóvíz mennyiséget is.

hirdetés

 

A házigazda pécsi társaság sorozatindító szándékkal hívta életre az eseményt, amelyen hatékony megoldásait, legjobb gyakorlatait mutatta be, megosztva tapasztalatait a társszolgáltatók kollégáival.

 

- Azoknak a szakembereknek és közvetlen vezetőiknek szerveztük ezt a találkozót, akik nap mint nap munkagödörben, sárban, néha szennyvízben dolgozva gondoskodnak a szolgáltatás biztonságáról: szerelőknek, művezetőknek, gépészeknek, szakmunkásoknak. Az ő munkájuk színvonala, precizitása nagyban befolyásolja a vízellátás és szennyvízkezelés zavartalanságát, probléma esetén pedig a helyreállítás hatékonyságát. A célunk az volt, hogy ezek a szakemberek (és az általuk képviselt szolgáltatók) egymást erősítve készülhessenek fel a rendkívüli helyzetek vagy éppen a napi rutinfeladatok hatékony megoldására, átadhassunk olyan hasznos ismereteket, mesterfogásokat, amik segítségükre lehetnek a mindennapi munka során - mondta a rendezvény kapcsán Sándor Zsolt, a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. vezérigazgatója.

 

tettyeforrashaz-muszakiszakmainap600-1456427240.jpg

 

- Az előadások keretében olyan szakmai eljárásokat, metódusokat ismerhettem meg, amelyek a munkavégzésem szempontjából fontosak, különösen a fertőtlenítési eljárások és biztonságtechnikai szempontok területén.  Hasznosnak találtam továbbá, hogy az előadásokon és bemutatókon hallottak és látottak mellett lehetőségünk nyílt a többi víziközmű-szolgáltató szakembereivel is beszélgetni, valamint szakmai tapasztalatainkat is meg tudtuk egymással osztani - jegyezte meg Kapocsi Zsolt, aki az ALFÖLDVÍZ Zrt. munkatársaként vett részt a rendezvényen.

 

A több mint 70 résztvevővel zajló szerdai találkozó ugyan csak az első alkalom volt, de a pozitív tapasztalatok alapján a szolgáltatók a jövőben tovább folytatják együttműködésüket.


Részt vevő szolgáltatók: ALFÖLDVÍZ Zrt., BARANYA-VÍZ Zrt., Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt., Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., Fejérvíz Zrt., KAVÍZ Kft., PANNON-VÍZ Zrt., Szegedi Vízmű Zrt., ZALAVÍZ Zrt., TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

 

Forrás: Tettye Forrásház

Kapcsolódó cikkek

A MOL Tehetségtámogató Program idén csaknem 90 fiatal művész- és tudóspalánta pályafutását segíti összesen 18 millió forinttal. A pályázók eszközvásárláshoz vagy útiköltséghez igényelhettek támogatást. Az idén felkarolt legfiatalabb tehetség pécsi, a tízéves Boros Mihály. Rajta kívül nyolc további támogatott származik a baranyai megyeszékhelyről.

Kavitációs kazán, ionkazán, gázmágnes. Olyan berendezések, amelyek áltudományos háttérrel, soha nem létezett igazolásokkal, a fizika törvényét semmibe véve ígérnek olcsó fűtést vagy kisebb fogyasztást. Jó esetben a készülékek csak nem működnek, de van, ami kifejezetten veszélyes.

Budapest, 2016. október 6. - Országszerte gyertyagyújtásokat, koszorúzásokat, az Országházban konferenciát is tartanak ma, az október 6-ai nemzeti gyásznapon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverését követően Aradon kivégzett tizenhárom vértanúra, és a Pesten kivégzett Batthyány Lajosra, Magyarország első felelős miniszterelnökére emlékezve.