Száznyolcvan embert bocsát el a BAT

2013. november 4., hétfő 17:10

Budapest, 2013. november 4. - Csoportos létszámleépítést jelentett be hétfőn a British American Tobacco (BAT) Magyarországon: a cég átszervezés keretében várhatóan 180 munkatársától válik meg - közölte a BAT az MTI-vel.

A közlemény szerint a döntés nem érinti a Pécsi Dohánygyár működését. A hétfőn bejelentett átszervezéstől a vállalat működési veszteségei csökkenését, piacvezető pozíciója megerősödését várja. A kiskereskedelmi egységek kiszolgálása a megszokott színvonalon folyik tovább.
   
Az átszervezést a piaci folyamatok változása, az eladások csökkenése és a kereskedelmi struktúra átalakulása kényszerítette ki, ami miatt a vállalat működése több éve veszteséges.
   
A gazdasági válság kezdete óta a BAT eladásai folyamatosan csökkentek, a társaság 2008-ban még évi közel 7 milliárd szál cigarettát értékesített Magyarországon, idén már csak 3 milliárd szál cigarettát és kevesebb mint 2 milliárd szálnak megfelelő fogyasztási dohányt. A cigaretta esetén mindez 60 százalékos csökkenést, a teljes értékesítésben pedig 30 százalékos visszaesést jelent - olvasható a közleményben.

hirdetés

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. március 31. - A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által meghirdetett Erzsébet-vetélkedő múlt heti döntőjébe jutott tíz csapat közül a bajai Töltési fiúk volt a legfelkészültebb és nyerte meg az értékes díjakat. A dobogón rajtuk kívül még egy pécsi és egy határon túli gárda végzett.

centerke400-1451751373.jpg

Budapest, 2016. január 3. - Sokan élnek elszigetelve a társadalomtól, de nem csak tanyán vagy külterületen, akár még tömbházon belül vagy magánházas környéken is. Sokan a fűtetlen szobákban, alultápláltan, nélkülözve kénytelenek élni.

Budapest-Pécs, 2014. május 20. - Etikai eljárást kezdeményezett Makai Lajos, a Magyar Bírói Egyesület (MABIE) elnöke annak a gyulai bírónőnek az ügyében, aki egyik határozatában személyes véleményt fogalmazott meg a romákról, és többek között a „cigánybűnözés” kifejezést is használta.